TAMARA VISKOVIĆ

Kandidatkinju za gradonačelnicu Splita podržao Tomislav Tomašević: ‘Ona poznaje grad i on poznaje nju‘

Najaktualnijim temama u Splitu smatra problematiku mladih, stanovanje, socijalnu skrb i komunalne probleme, posebno one vezane uz turizam

Tomislav Tomašević i Tamara Visković

 Vladimir Dugandzic/Cropix

Kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Tamara Visković (Možemo/Nova ljevica) poručila je biračima kako su temeljna načela koalicije Možemo/Nova ljevica vezana uz zelene politike, ekologiju, socijalnu pravednost i demokratizaciju društva.

"U gradovima u kojima smo dobili priliku obnašati izvršnu vlast, pokrenuli smo mnoge korake u tom smjeru, nadamo se da ćemo dobiti priliku i u Splitu", rekla je Visković na konferenciji za novinare Visković, podršku joj je dao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Najaktualnijim temama u Splitu smatra problematiku mladih, stanovanje, socijalnu skrb i komunalne probleme, posebno one vezane uz turizam.

image

Tomislav Tomašević i Tamara Visković

Vladimir Dugandzic/Cropix

"Naša vizija suživota turizma i grada je turizam u kojem bi višak vrijednosti ostajao zajednici i omogućavao kvalitetniji život s turizmom, ne bez njega. Grad planski treba brendirati, a današnja reputacija partijanerskog grada Splitu se dogodila. Lako je oprati ulice nakon noćnog provoda, ali za budućnost je potrebno aktivno upravljanje", rekla je Visković.

Zadržati mlade u Splitu

Kao jedan od ciljeva koalicije, ističe zadržavanje mladih u Splitu.

"Naš je problem stvaranje kratkotrajnih i nekvalitetnih radnih mjesta, a kada se tome dodaju iznimno skupe nekretnine, jasno je da mladi svoj stambeni problem mogu riješiti samo upadanjem u doživotno dužničko ropstvo", kazala je i naglasila kako je gradnja javnih stanova za dugoročni najam jedini način na koji mlada obitelj može ostati u gradu i živjeti od svoga rada.

Smatra da svođenje poduzetništva isključivo na turizam nije dobro za Split i zato Možemo/NL potiču poduzetništvo koje će donijeti domaću proizvodnju i diversifikaciju djelatnosti, a time i radnih mjesta.

image
Vladimir Dugandzic/Cropix
image

Tomislav Tomašević i Tamara Visković

Vladimir Dugandzic/Cropix

Tomašević smatra da bi Visković bila odlična gradonačelnica Splita "jer ima puno upravljačkog iskustva i osoba je s integritetom". Ona poznaje Split i Split poznaje nju, posebno kroz doprinos splitskoj kulturi, istaknuo je Tomašević.

Uvjeren je da će Možemo, platforma koja ima vlast u Zagrebu i Pazinu, s vremenom dobiti takvu mogućnost i u drugim gradovima, i time provesti osnovna svoja načela, prije svega ekološku održivost, socijalnu pravdu, rodnu ravnopravnost i razvoj demokracije.

Kao put k ekološkoj održivosti istaknuo je usmjerenost na javni prijevoz, te pješački i biciklistički promet, smatra da je u Splitu nužno unaprijediti tu vrstu infrastrukture.

image
Vladimir Dugandzic/Cropix
image

Tomislav Tomašević i Tamara Visković

Vladimir Dugandzic/Cropix

Kad je riječ o rodnoj ravnopravnosti, drži da se ona najbolje postiže mjerama kojima se grad brine za procese koji najviše padaju na teret ženama, poput dostupnijih i kvalitetnijih dječjih vrtića.

"Važno je za budućnost Splita da se sve opcije fokusiraju na svoje programe i sadržaj koji mogu ponuditi građanima, a ne na druge kandidate", rekao je Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:09