VILI BEROŠ

‘Kao čovjek, liječnik i roditelj duboko suosjećam s gđom Čavajdom u ovom za nju iznimno teškom životnom razdoblju‘

‘Sve one koji emotivno proživljavaju ovu delikatnu situaciju podržavam u iskazivanju empatije‘, rekao je ministar

Vili Beroš

 Damir Krajac/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je u utorak kako je u tijeku nadzor Zdravstvene inspekcije tog ministarstva nad zakonitošću postupanja u KB "Sveti duh" te u drugim zdravstvenim ustanovama koje su primile zahtjev pacijentice Mirele Čavajde, a rezultate očekuje u što kraćem roku.

Kao čovjek, liječnik i roditelj duboko suosjećam s gđom. Čavajdom u ovom za nju iznimno teškom životnom razdoblju, izjavio je Beroš dodavši i da je kao ministar zdravstva na usluzi građanima.

"Cijela zdravstvena administracija, kojoj sam na čelu ali i osobno, svakodnevno smo na raspolaganju našim pacijentima u ostvarenju njihovih prava na kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu skrb, u skladu sa stručnim procjenama liječnika i u okviru zakonskih odredbi", poručio je.

U slučaju sumnje na neodgovarajuće postupanje, kaže, čini se sve kako bi ono bilo detektirano, kako bi ga sankcionirali i u najvećoj mogućoj mjeri prevenirali.

"I u aktualnom slučaju pacijentice, očekujem od zdravstvene inspekcije da žurno utvrdi činjenično stanje, a od struke da odredi daljnje postupanje", poručuje Beroš.

U okvirima svojih nadležnosti i nadalje će, kaže, zahtijevati da se u svim našim zdravstvenim ustanovama dosljedno poštuju zakonske odredbe koje reguliraju prava pacijenata i pravila postupanja o kojima su sve zdravstvene ustanove obaviještene.

Sve one koji emotivno proživljavaju ovu delikatnu situaciju podržavam u iskazivanju empatije, no apeliram da to čine na konstruktivan i dostojanstven način u što je moguće mirnijoj atmosferi, poručuje ministar zdravstva Vili Beroš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 13:05