NOVI BISER

'KAO GRADONAČELNIK NAPRAVIO SAM DVA SINA, TO JE MOJ NAJVEĆI USPJEH' Kerum o mandatu

To nikomu prije mene nije pošlo za rukom, objasnio je gradonačelnik Splita
 Joško Ponoš / CROPIX

SPLIT - Splitski gradonačelnik Željko Kerum na današnjoj je svečanosti dodjele javnih priznanja Grada Splita istaknuo kako je on u svojem gradonačelničkom četverogodišnjem mandatu napravio dva sina što smatra svojim najvećim uspjehom.

Predajući nagrade Kerum je istaknuo kako je za njih bilo predloženo čak 30 kandidata ali je odlikovano njih osam, a jedan od nagrađenih za životno djelo, Gerard Denegri je istaknuo kako je kao šef protokola gradske uprave za 20 godina služio osmorici splitskih gradonačelnika ali da je Kerum prvi kojeg je izabrao narod te se trudio pridonijeti Splitu i često sastajao s građanima po gradskim četvrtima.

„Gospodin Denegri je zaboravio spomenuti najveću stvar i moj najveći uspjeh. U četvrogodišnjem gradonačelničkom mandatu ja sam napravio dva sina a to nikomu prije mene nije pošlo za rukom“, rekao je Kerum.

Denegri je potom dodao kako je Kerum jedini koji je u gradonačelničkom mandatu uspio, kako se izrazio, napraviti dva Hrvata.

U izjavi novinarima nakon ceremonije dodjele nagrada, Kerum je zamoljen da prokomentira svoju izjavu kako je u gradonačelničkom mandatu napravio dva sina, istaknuo kako je to njegov stil koji neće mijenjati.

„Ljudima je bilo drago što sam rekao, ali zapravo ja to i mislim jer to je moje najveće djelo i ja sam sretan i neka Bog dadne zdravlja“, zaključio je Kerum.

Po odluci Komisije za dodjelu nagrada, kojoj je Kerum predsjednik, nagrade za životno djelo u 2012. godini dodijeljene su: don Dragi Šimundži – za ostvarenja i postignute rezultate na području duhovnosti, obrazovanja, znanosti i kulture, Gerardu Denegriju, šefu protokola splitske gradske uprave za doprinos razvoju i promicanju ugleda grada Splita, Borisu Matošiću za osobit doprinos razvoju pomorstva i unaprijeđenju sigurnosti plovidbe, te posthumno dr. Ivi Ostojić-Knežić za doprinos u području zdravstva i medicinske pomoći.

U kategoriji osobnih nagrada za 2012. godini priznanja su dobili: prof Vlado Sunko, dr. Radoslav Bužančić i Ines Brajković a u kategoriji skupnih nagrada priznanje je pripalo Gradskom zboru „Brodosplit“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:32