DUGA ČEKANJA

Kaos na autocesti Rijeka-Zagreb: Nekima su automobili i ‘zakuhali‘ pa se formirala još veća kolona

Na nekim dijelovima autocesta zabilježene su veće gužve

Zastoj na A6

 Čitatelj

Dan antifašističke borbe na hrvatskim prometnicama prolazi uglavnom mirno, no na nekim dijelovima autocesta zabilježene su veće gužve.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod zone radova između čvorova Bosiljevo II i Vrbovsko formirala se kolona vozila duga četiri kilometra, javlja HAK.

No naši čitatelji nam javljaju kako je kolona puno duža, a razlog je vozilo u kvaru koje je u međuvremenu uklonjeno. Vozači u koloni čekaju i po sat vremena, a nekima su automobili i 'zakuhali' pa se formirala još veća kolona.

Iz HAK-a pak javljaju kako su vremenski uvjeti u većem dijelu zemlje povoljni su za vožnju, a na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Uz povećanu gustoću prometa vozi se na autocesti A1 između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru juga i na Krčkom mostu u oba smjera.

Zbog predmeta na kolniku na autocesti A1 između čvorova Bisko i Blato na Cetini u smjeru Dubrovnika, vozi se uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat.

Podsjetimo, danas od 14 do 23 sata na snazi zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim važnijim državnim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:48