UHIĆEN I OSUĐEN

KAOS NA LETU IZ SPLITA Britanacdivljao i terorizirao putnike zbog lošeg smještaja u Hrvatskoj

On i četvorica prijatelja otišli su u Hrvatsku partijati, ali tada je sve krenulo po zlu, a kulminiralo na povratku
 CROPIX

Britanski državljanin osuđen je na šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog pijanstva i nedoličnog ponašanja na letu iz Hrvatske.

Kako je otkriveno na saslušanju na sudu u Leedsu, Ryan Hedges (33) ukrcao se na zrakoplov aviokompanije Jet2 u Splitu 5. srpnja s dvije trećine punom bocom Jagermeistera. Naravno, stjuardese su putniku odmah oduzele alkoholno piće. Kazali su mu da će ga dobiti nazad kada slete u Leeds. Ali nedoličnoj fešti potpuno alkoholiziranog Britanca tu nije bio kraj. Odnekud je izvukao bocu drugog alkoholnog pića, Sambuce, te se nastavio opijati i praviti nered. Pritužbe ostalih putnika krenule su sijevati sa svih strana pa je kabinsko osoblje još jednom moralo reagirati i oduzeti mu i tu drugu bocu.

Neprekidno je napuštao svoje sjedalo, odbijao sjesti i nije prestajao vikati i svađati se s ostalim putnicima. Kad su mu zaprijetili da će ga prijaviti policiji hladnokrvno im je odgovorio neka to slobodno učine. Ali ipak, trenutak kasnije, stjuardesi je zaprijetio fizičkim nasiljem ako ga uhite.

Naravno, kabinsko osoblje je kontaktiralo sigurnosne službe na aerodromu, tako da su pijanog Britanca na tlu dočekali plavci.

Tužiteljica Heather Gilmore na saslušanju je otkrila Hedgesovu prošlost prepunu kriminalnih radnji, incidenata i nedoličnog ponašanja u alkoholizanom stanju.

Jednom prilikom je čak utrčao na travnjak za vrijeme nogometne utakmice.

Hedgesova braniteljica Jeremy Hill-Baker na sudu je kazala kako je njezin klijent otputovao zajedno s četvoricom prijatelja na glazbeni festival u Hrvatsku.

Ali, kako tvrdi Hill-Baker, stvari "nisu krenule najboljim redom".

Navodno su bili razočarani lošim i skučenim smještajem što je rezultiralo nervozom i u konačnici sukobom među prijateljima.

Kako je ispričala braniteljica, kad je četvorka stigla na splitski aerodrom da bi se ukrcala na let za Britaniju, Hedges se dogovorio da će sjediti kraj jednog člana grupe, jedinog s kojim je ostao u dobrim odnosima. No za vrijeme leta, potpuno pijan, čuo je ostalu dvojicu kako ga ogovaraju, što je, kazala je na sudu Hill-Baker, uzrokovalo cijeli incident na letu za Leeds.

Braniteljica je pokušavala opravdati svog klijenta činjenicom da zbog alkoholiziranog stanja nije znao što čini, ali da nije imao namjeru uznemiravati druge putnike. Također je napomenula da je Hedges poslao e-mail isprike aviokompaniji.

No sudac nije imao previše razumijevanja. U obrazloženju presude istaknuo je da se optuženi nedolično ponašao za vrijeme cijelog leta, a ne samo u jednom trenutku, te da je konstantno odbijao poslušati upute kabinskog osoblja čime je ugrozio i ostale putnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 02:19