NEUGODNO IZNENAĐENJE

Kaos nakon koncerta u Splitu: Dva prometna redara ispisala čak 200 kazni, ljudi podivljali, stigla i policija

Za vrijeme trajanja koncerta Sergeja Ćetkovića napisano je čak 200 kazni za nepropisno parkiranje

Sergej Ćetković

 Davor Pongračić/HANZA MEDIA

Koliko god su posjetitelji koncerta Sergeja Ćetkovića na Sustipanu možda uživali tokom nastupa, toliko je, mnogima od njih, instantno pao život nakon što su izašli iz najlijepšeg splitskog parka. Naime, za vrijeme trajanja koncerta je napisano čak - 200 kazni za nepropisno parkiranje!

- Prekjučer je na području Grada Splita ispisano dvjestotinjak kazni. Zakon o sigurnosti prometa na cestama ne predviđa stavljanje zakona van snage temeljem određenih manifestacija, koncerata i sličnog - javlja Goran Dlaka, voditelj odsjeka za redarstvo Grada Splita, za Slobodnu Dalmaciju.

A kakav bi ovo bio ludi grad da sve nije začinjeno jednim vrelim ljetnim incidentom? Naime, jedan čitatelj Slobodne Dalmacije javio je da je došlo do koškanja između prometnih redara i građana uznemirenih njihovim djelovanjem.

- Redari su bili bahati, a kad su vidili da ja ne dam na sebe, odma su prominili ploču. I dok san se ja nateza s njima oko toga šta su napisali dvista kazni u uru vrimena, proša je čovik s auton i opsova jednog od njih prezimenon. Onda san ih pripozna, bila su to ona dva prvoborca šta su tukli čovika u Stobreču - prepričava nam Goran.

Redarski duo je, navodno, onaj isti koji je šakama dijelio pravdu prošlog ljeta u Stobreču, kada je jedan od njih, očito iskusnih boksačkih manira, pribio uzbunjenog prekršitelja prometnih pravila uz vozilo i zadao mu par udaraca, dok je drugi glumio ljudsku sirenu i usplahireno upozoravao građanstvo da su oni "službene osobe" i naređivao mu da se "makne s položaja" tj. javne površine.

image
Privatni Album/

- U jednom trenutku su redari počeli urlikati: "Napali su nas, policija, policija! I ovi nam prijete!" A niko ih nije taka. Onda su krenili zvat policiju i rekli da će me prijavit za prijetnje smrću. Onda je voditelj osiguranja koncerta uskočia i reka da je bolje da se maknen, da ovi očito nisu normalni. I organizatori su mi prišli i dali broj telefona, rekli da će to isto posvjedočit ako bude potrebno. Iduće jutro san nazva Grad, da prijavin to neprimjereno ponašanje, a oni su mi kazali da i oni sami imaju problema s ovon dvojicon i da ne znaju šta će s njima. Mene samo zanima kako je moguće da oni i dalje imaju to radno mjesto koje, očito zloupotrebljavaju kad stignu - pita se sugovornik.

Međutim, desilo se da je isti taj sugovornik subjekt policijskih istražnih radnji.

- Dana 24. kolovoza oko 23,30 sati u Splitu na području Sustipana prometni redari zatražili intervenciju policijskih službenika zbog problema s jednim muškarcem, vezano uz njihov rad i to zbog vrijeđanja. Na navedene okolnosti policijski službenici su poduzeli radnje iz svoje nadležnosti, te je utvrđen identitet muškarca. U tijeku je daljnje postupanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i rasvijetlile okolnosti predmetnog događaja - obavijestili su iz policije.

Voditelj komunalnog redarstva je također prokomentirao ovaj događaj.

- Nažalost prilikom ispisivanja kazni često dolazi do verbalnih, a nažalost nekad i fizičkih napada na službenike Grada Splita. U takvim slučajevima traži se asistencija policije.

Takav jedan slučaj (verbalni) dogodio se i preksinoć od strane osobe koja je blokirala nogostup motorom. Ikakva relativizacija njihovog postupanja u navedenom slučaju je ništa drugo nego podržavanje ugrožavanja pješaka i kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama - rekao je Dlaka, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 17:30