TRAŽI SE HLAD

KAOS U SPLITSKOJ LUCI Turistkinja podivljala kada je shvatila da propustila dva trajekta

 Jakov Prkić / Hanza Media

Uobičajena gužva u prometu na prilazima trajektnoj luci u Splitu te autobusnom i željezničkom kolodvoru nije izostala ni ovu kolovosku subotu. Turisti su predah tražili u šetnji gradom i hladovini.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Poljička se od križanja s Dubrovačkom potpuno začepila, autom ili autobusom sljedeću točku, pumpu na Pojišanu, bilo je nemoguće dosegnuti, a nakon što se Poljička prelila u Zvonimirovu - sve je stalo.

Jedna je turistkinja izgubila živce jer ju je autobus broj 15 trebao po voznom redu dostupnom na internetu dovesti na vrijeme u trajektnu luku. Ovako ga je čekala do podne, u međuvremenu je pokušala stopirati, pa se uspjela prebaciti dio puta i onda je zapela u drugom autobusu i propustila još jedan trajekt.

Zbog smjene turista gužve se stvaraju i na naplatnim kućicama Lučko.

HAK javlja da je promet pojačan na većini cesta u priobalju, iz smjera unutrašnjosti prema moru i obrnuto, kao i na autocesti A3 Bregana-Lipovac u oba smjera. Na autocestama su mogući zastoji u blizini odmorišta, čvorova i tunela pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabilježene su sljedeće kolone vozila:

  • na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba oko 6 km;
  • na A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije oko 1 km (usporen je promet u Republici Sloveniji poslije graničnog prijelaza Macelj);
  • A7 GP Rupa-čvor Diračje kod naplatnih postaja Rupa u smjeru Slovenije oko 3 km, a u smjeru mora oko 400 m;
  • zbog pojačanog prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 5 km, a kod tunela Učka u smjeru Rijeke oko 2 km;
  • na Krčkom mostu u smjeru Krka oko 1 km.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu, no tijekom dana očekuje se pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:17