DRAMA U KBC-u RIJEKA

KAOS U ZDRAVSTVU 'Zbog uvođenja smjena nemamo osoblja. Operiramo samo najhitnije slučajeve'

Svi operativni zahvati koji se ne moraju žurno obaviti su odloženi, zbog čega se povećava lista čekanja, tako da se neki operativni zahvati mogu obaviti tek za godinu dana

RIJEKA - Predstojnik Klinike za kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka Tedi Cicvarić izjavio je danas da se na Klinici trenutno mogu operirati samo hitni slučajevi i pacijenti kojima bi odlaganje operacije znatno pogoršalo zdravstveno stanje, dok svi ostali s liste čekanja ne mogu na operacije zbog nedostatka osoblja.

Razlog nedostatka osoblja, odnosno kirurga i anesteziologa, jest uvođenje smjenskog rada zbog čega nema dovoljno liječnika u redovnom radnom vremenu, rekao je Cicvarić Hini.

Na odjelu operaciju čeka 36 pacijenata, pa je trenutno zaustavljen daljnji prijam pacijenata kako bi se s raspoloživim kadrom mogli operirati hitni slučajevi, dodaje Cicvarić.

Svi operativni zahvati koji se ne moraju žurno obaviti su odloženi, zbog čega se povećava lista čekanja, tako da se neki operativni zahvati mogu obaviti tek za godinu dana.

O mogućnostima rješavanja takvog stanja raspravljat će se na stručnom kolegiju Klinike za kirurgiju sazvanom u srijedu. Utvrdit će se koliko ljudi je nužno za redovni rad u Klinici i potreban broj prekovremenih sati, kazao je Cicvarić.

Očekuje se da će na kolegiju sudjelovati i sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka Herman Haller kojega je Klinika za kirurgiju upoznala s neodrživim stanjem još u siječnju.

Predstojnik Cicvarić ističe da za takvo stanje i povećanje liste čekanja ne mogu biti odgovorni djelatnici Klinike za kirurgiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 14:03