KRENULO JE

Kaos zbog nesreće na jednoj od glavnih zagrebačkih prometnica, nastale goleme gužve: ‘Hitna je jedva prošla‘

Iz HAK-a su nešto poslije 16 sati objavili najnovije informacije o stanju na prometnicama.

Gužva na zaobilaznici

 Cropix/

Počeo je produljeni vikend pa tako i gužve na cestama, a iz HAK-a su nešto poslije prije 18 sati objavili najnovije informacije o stanju na prometnicama. - Prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvora Kosnica i čvora Jakuševec u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, objavili su iz HAK-a i zamolili vozače za oprez.

Došlo je do sudara osobnih vozila na raskrižju kod Velesajma i Trnskog na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik. Promet se zbog sudara kreće otežano, uz policijsku regulaciju.

Čitateljica je za Dnevnik.hr rekla da je na mjesto nesreće pozvana i Hitna pomoć. Iz policije su kazali da se nesreća dogodila oko 15 sati, sudjelovala su dva osobna vozila, a jedna je osoba ozlijeđena i prevezena u KB Sveti Duh.

"Ovo je kaos, često ovuda vozim, ali ovo što se danas ovdje događa stvarno je neviđeno. Svi trube jedni drugima, hitna je isto jedva prošla", rekla je za Dnevnik.hr druga čitateljica, koja je zapela u gužvi na tom potezu.

Zastoji i kolone

- vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići te su kolone u pokretu između čvorova Lučko i Donja Zdenčina,

- na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Zagreb zapad prema Lučkom kolona je oko 1 km, a iz smjera Buzina oko 2 km;

- na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred naplatnom postajom Zagreb istok u smjeru Lipovca kolona je oko 8 km;

- na zagrebačkoj obilaznici (A3) kolone u pokretu uz povremene zastoje između čvorova Jakuševec i Kosnica zbog radova te između čvorova ZAGREB ZAPAD i BUZIN u oba smjera;

- na autocesti A11 pred naplatom Lekenik u smjeru Siska kolona je oko 2 km;

- na Jadranskoj magistrali (DC8) zastoj i kolona je u zoni radova u Senju te dionicom Podstrana-Split;

- zastoj i kolona na državnoj cesti DC1 Lučko-Rakov Potok.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama i obilaznicama. - Vozače upozoravamo da prilagode brzinu način vožnje uvjetima na cestama, poručuju iz HAK-a.

Privremena regulacija

Na snazi je i privremena regulacija prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu):

- između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po jednom suženom prometnom traku u oba smjera,

- na čvoru Ivanić Grad zatvoren je izlazni krak iz smjera Bregane i ulazni u smjeru Lipovca. Obilazak iz smjera Bregane je preko čvora Dugo Selo, a u smjeru Lipovca preko čvora Križ (A3);

- između čvorova Jakuševec i Kosnica vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po dva sužena prometna traka u oba smjera, zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (A3) u smjeru Lipovca, Varaždina i Goričana, a obilazak je državnim cestama (DC31 i DC30) do čvora Kosnica.

HAK poslao upozorenje

HAK je objavio upozorenje vozačima i prometnu prognozu za nadolazeći vikend.

- U ponedjeljak, 1. svibnja obilježava se Međunarodni praznik rada i mnogi će zasigurno napustiti svoje domove i otputovati u planine, na more ili će za svoje odredište izabrati mjesto u neposrednoj blizini svojih domova.

Pojačan promet očekujemo već u petak, 28. travnja, prijepodne u gradskim središtima, a poslijepodne na izlazima iz gradova, ali i glavnim cestovnim pravcima. Osobito na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga odnosno mora, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, A2 Macelj – Zagreb te na državnim cestama DC1 Lička magistrala i DC8 Jadranska magistrala.

Od zona s radovima ističemo onu na autocesti A3, odnosno dio zagrebačke obilaznice od Jakuševca do Kosnice, te dio od naplatne postaje Zagreb Istok i čvora Križ. Za petak, subotu i nedjelju, kada se očekuje najveći priljev vozila u smjeru Lipovca, preporuka je da se kroz zonu radova prođe u ranim jutarnjim satima.

HAK-ove preporuke za ponedjeljak i utorak

U nedjelju, a posebice ponedjeljak i utorak, kada se očekuje povratak i najveći priljev vozila u smjeru Bregane, također je preporuka da se kroz zonu radova prođe u ranim jutarnjim satima. Ukoliko je moguće, svoje putovanje tim dijelom Hrvatske možete planirati i obilazno.

Tijekom popodneva pojačan promet bit će i u trajektnim pristaništima i lukama, u blizini turističkih središta na obali, osobito u Istri. Svejedno, tamo ipak ne očekujemo prevelike zastoje ili čekanja.

Poveći broj vozila očekuje se iz smjera susjedne nam Slovenije, pa će pojačan promet biti od bivših graničnih prijelaza Macelj i Bregana, Kaštel i Plovanija (Istra), te Rupa i Pasjak (Hrvatsko primorje). Na postojećim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom te Srbijom očekujemo pojačan promet uz povremene zastoje s čekanjima zbog graničnih kontrola na ulasku u Republiku Hrvatsku.

U povratku gužve će na glavnim cestama biti na sam dan praznika, u ponedjeljak 1. svibnja u popodnevnim satima i to na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru unutrašnjosti, te na A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije", objavili su iz HAK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:22