NOVI IZAZOV

Kapetan korvete Radović preuzeo dužnost u Zapovjedništvo operacije EU NAVFOR ATALANTA

MORH ističe kako je kapetan Radović višestruko nagrađivan i odlikovan, a ovo mu je drugo sudjelovanje u međunarodnim operacijama
Kapetan korvete Aris Radović
 HRM

Kapetan korvete Hrvatske ratne mornarice Aris Radović preuzeo je u ponedjeljak dužnost u Zapovjedništvu operacije potpore miru EU NAVFOR ATALANTA u Roti u Kraljevini Španjolskoj nakon što je tu dužnost obavljao kapetan korvete Davor Gardun, izvijestio je MORH.

Zapovjednik HRM-a kontraadmiral Ivo Raffanelli kazao je uoči odlaska kapetana Radovića kako njegova prethodna iskustva, znanja i sposobnosti jamče uspjeh u predstojećem profesionalnom izazovu. "Uz obavljanje redovnih zadaća, u okolnostima globalne pandemije, potrebno je još bolje usredotočiti na sve ono što će pridonijeti sigurnosti u provedbi zadaća, a uvjeren sam da će kapetan Radović to i učiniti", istaknuo je Raffanelli.

Kapetan Radović rođen je 28. ožujka 1967. u Stockholmu u Švedskoj, a Pomorski fakultet završava u Splitu postavši diplomirani inženjer pomorskog prometa. Oružanim snagama RH pristupa 1994. kao pripadnik 156. Domobranske pukovnije. Pripadnik HRM-a je od 1998., navodi se, među ostalim, u priopćenju.U HRM-u je prethodno bio na dužnostima zamjenika zapovjednika broda DBM-82, časnika za operativno planiranje te voditelja Odsjeka za koordinaciju u Zapovjedništvu Obalne straže RH.

MORH ističe kako je kapetan Radović višestruko nagrađivan i odlikovan, a ovo mu je drugo sudjelovanje u međunarodnim operacijama potpore miru. Prvi puta je sudjelovao u mirovnoj operaciji UN-a na Golanskoj visoravni UNDOF tijekom 2012. i 2013. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 17:01