OŠTRA RASPRAVA

Kapulica i Šarić prozvali Anušića zato što je glasao protiv smjene Tramišak, on im nije ostao dužan

Plenković je rekao da to što je smijenjen neki ministar ne znači da HDZ o tom kraju Hrvatske ne vodi računa

Mario Kapulica, Ivan Anušić i Josip Šarić

 Cropix/

Na prvom Predsjedništvu HDZ-a nakon smjena Ivana Paladine i Nataše Tramišak došlo je do oštre rasprave među nekim članovima.

Kako doznaje N1 iz više izvora, Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a i Josip Šarić, šef Zajednice utemeljitelja HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, prozvali su Ivana Anušića, potpredsjednika HDZ-a, zašto je na Predsjedništvu glasao protiv premijerove odluke o smjeni Nataše Tramišak smatrajući da je premijerovo pravo da bira svoj tim i da za stranku nije dobro da se javno iznosi neslaganje s odlukama predsjednika Vlade.

Te su primjedbe stigle nakon što se sastanak Predsjedništva već primakao kraju, a Anušić je, neslužbeno doznaje N1, na to odgovorio da je HDZ demokratska stranka i da se on 1991. godine borio za to da svatko može izraziti svoje mišljenje.

Ponovio je kako je bio jasan da neće rušiti ni premijera ni Vladu i da nikakve pobune slavonskog HDZ-a nema, ali da se sa smjenom Tramišak ne slaže i da je zato glasao protiv na tijelima stranke. Također, iznio je rezultate osječko-baranjskog HDZ-a na parlamentarnim i lokalnim izborima te upozorio da oni koji ga prozivaju iz Vukovarsko-srijemskog HDZ-a na lokalnim izborima nižu znatno lošije rezultate.

Plenković je na sve, kako doznaje N1, rekao da HDZ jest demokratska stranka i da se može iznijeti svoje mišljenje, ali i naglasio da oporba koristi svaku krhotinu kako bi napadala HDZ. Kao i u izjavi nakon Predsjedništva, Plenković je rekao da to što je smijenjen neki ministar ne znači da HDZ o tom kraju Hrvatske, konkretno Slavoniji, tj. Osječko-baranjskoj županiji, ne vodi računa. Plenković je, navodno, na Predsjedništvu pozvao na zajedništvo i timski rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2023 15:01