ZAMJENIK ŠEFA HDZ-a

'Karamarka pratim u medijima'

Kazao je kako pismo koje je uputio predsjedniku stranke žaleći se na komunikaciju unutar HDZ-a, a koje je nedavno "procurilo u javnost", "nije bilo otvorenog karaktera"
Zagreb, 181212.Izborna skupstina gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba, na kojoj se izmedju dvije pristigle kandidature (Ivana Kujindzica i Andrije Mikulica) bira predsjednik Gradskog odbora, a izmedju 67 pristiglih kandidatura bira se 39 clanova Gradskog odbora, te pet clanova Nadzornog odbora izmedju 18 pristiglih kandidatura.Na fotografiji: Drago Prgomet i Tomislav Karamarko.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet neizravno je danas ustvrdio da se njegova komunikacija s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom svodi na međusobno praćenje medijskih nastupa dvojice čelnika stranke.

"Činjenica je da uredno pratim sve medijske nastupe predsjednika Karamarka, tako da dobro znam što govori i na koji način razmišlja o politici HDZ-a, a uvjeren sam da i on prati moje nastupe, tako da ne mogu reći da ne postoji komunikacija među nama", kazao je Prgomet u emisiji Intervju tjedna Hrvatskog radija, odgovarajući na pitanje kakva je njegova komunikacija s Karamarkom.

Kazao je kako pismo koje je uputio predsjedniku stranke žaleći se na komunikaciju unutar HDZ-a, a koje je nedavno "procurilo u javnost", "nije bilo otvorenog karaktera".

Prgomet je ponovio kako ne vjeruje da je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić na sastanku u dubrovačkoj organizaciji stranke, braneći Dubravku Šuicu kazao kako bi, kad bi se ljude zbog jedne greške izbacivalo iz stranke, Prgomet odavno bio isključen.

"Doista ne vjerujem da bi glavni tajnik rekao za zamjenika predsjednika, koji je, kao i predsjednik, direktno izabran na Saboru, takvo nešto, a ako netko doista ima primjedbe na naš rad, onda se o tome raspravlja na Predsjedništvu, Općem saboru, a nikako na sjednicama lokalnih organizacija", rekao je.

Iako rijetko nastupa u ime stranke, Prgomet kaže kako ne bježi od komentara događaja u politici i HDZ-u, ali da ni jedna njegova izjava nije išla protiv odluka Statuta, Predsjedništva HDZ-a ili bilo kojeg drugog stranačkog tijela.

Kazao je kako žali zbog odlaska Martine Dalić iz HDZ-a, kao i zbog toga što stranka nije prihvatila njezin prijedlog reforme državne uprave. Uvjeren je da je riječ o kvalitetnom prijedlogu i doprinosu neophodnim reformama, od kojih, tvrdi, aktualna vlada zazire.

"Nezapaženo je prošlo to što je premijer Milanović u obraćanju naciji u Saboru rekao da oni više neće provoditi reforme do kraja svog mandata. Dakle, čovjek lijepo kaže, mi nećemo više ništa raditi i ostane živ. U svakoj državi u kojoj postoji demokratski sustav, to bi bio znak za ostavku vlade", uvjeren je Prgomet.

Govoreći o predsjedničkoj kandidaturi Milana Kujundžića, Prgomet je kazao kako s Kujundžićem ima dobre kolegijalne i ljudske odnose, ali da mu nije sugerirao hoće li se kandidirati za predsjednika.

"To je njegovo pravo, a hoće li to nanijeti štetu našoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, mislim da ne", kazao je Prgomet.

Odbio je tumačenje da Grabar Kitarović svjetonazorski nije dobra kandidatkinja za HDZ, koji je, kaže, uvijek bio i treba ostati stranka centra i desnog centra.

"Vjerujem da će gospođa Grabar Kitarović u kampanji na tome inzistirati i pokriti taj politički prostor, što će joj biti dovoljno za pobjedu", rekao je Prgomet.

Još jednom se založio za uvođenje preferencijalnog glasovanja na parlamentarnim izborima, što smatra značajnim doprinosom razvoju demokracije.

Kazao je i kako još nije potpisao referendumsku inicijativu protiv monetizacije izgrađenih autocesta, iako se protivi ideji Vlade.

Prgomet smatra da država može upravljati HAC-om, uz depolitizaciju menadžmenta i racionalizaciju poslovanja te da "autoceste ne smiju biti krava muzara stranaka niti države, nego poslovati po tržišnom principu".

Ponovio je da Hrvatska treba inzistirati na ubrzanom priključenju Bosne i Hercegovine Europskoj uniji, a naglašava kako se o sigurnoj Hrvatskoj ne može govoriti bez stabilne BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:38