ŠEF HDZ-A U BRUXELLESU

KARAMARKO 'Čekamo Kolindu, ima još nekih obveza u NATO-u. Ali da, ona je najizgledniji kandidat'

Varazdin, 240414Predsjednik HDZ-a Tomislav karamarko posjetio je Varazdinsku zupaniju. Susreo se sa celnicima lokalnog HDZ-a.Na fotografiji: Tomislav karamarko u trgovackom centru Lumini.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / Cropix

BRUXELLES - Tomislav Karamarko, prije početka summita EPP-a u Bruxellesu, izjavio kako dolazi na ovaj skup s velikim kapitalom pobjedničke stranke na Europskim parlamentarnim izborima ali dodao da “i nije baš neko veliko umijeće dobiti izbore na slabostima Kukuriku koalicije”.

“Dobiti izbore na slabostima Kukuriku koalicije i nije baš nekakvo umijeće. Oni su toliko slabi da vjerujem da bi puno slabije stranke od HDZ-a mogle dobiti te izbore. Međutim, idemo afirmativno. Mi čak ne uživamo u svemu ovome što im se događa. Mi bismo voljeli da su oni uspješniji zbog nas, svih nas, zbog situacije u državi. Nažalost oni su takvi kakvi jesu i bilo bi dobro da odu što prije”, rekao je šef HDZ-a.

Na pitanje s kojim programom HDZ želi dobiti izbore, odgovorio je: “Program će prije svega biti narodnjački, demokršćanski, ali ono što je sada u prvom planu; tržišno socijalno gospodarstvo, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, poticaj tom razvoju i u konačnici imamo nekih jakih projekata koji su doista od strateškog značenja za Hrvatsku."

Karamarko je porast euroskepticizma u Europi pripisao gospodarskim prilikama i situaciji u pojedinim državama a “pretpostavlja” da će taj euroskepticizam za nekoliko godina opadati. “Ideja Europe je definitivno najbolja koja se mogla dogoditi ovom dijelu svijeta. Prema tome, većina Europljana ipak nisu euroskeptici”, rekao je Karamarko.

Na pitanje je li završen posao oko kandidature Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu Hrvatske Karamarko je rekao da je ona “naš najozbiljniji kandidat”, ali se čeka zbog njezinih obveza u NATO-u. “Uz još dvojicu gospode koji su kandidati mislim da je ona najbliže toj nominaciji”, rekao je Karamarko koji je odbio potvrditi ili demantirati da je Željko Reiner jedan od kandidata HDZ-a. “Ne bih sad o imenima jer smo se dogovorili da nećemo o tome govoriti a imam i obvezu prema predsjedništvu HDZ-a koji će donijeti konačnu odluku."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 02:42