SVJETONAZORSKA SLIČNOST

Karamarko i Tomašić potpisuju koaliciju za parlamentarne i europske izbore

HDZ i HSP dr. Ante Starčević uskoro će u Vukovaru potpisati ugovor o trajnoj suradnji za sljedeće parlamentarne izbore te one za Europski parlament. Izvijestila je o tome u subotu u Osijeku predsjednica ove pravaške stranke Ruža Tomašić, najavivši da će ugovor biti potpisan u sljedeća dva tjedna, nakon što usuglasi termin sa predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom .

- U pozadini ove koalicije jedino je matematika. Osim toga, naše stranke su vrlo slične svjetonazorski i kao koalicija nećemo ni nalikovati Kukuriku strankama koje su krenule zajedno, a nemaju ništa zajedničko osim interesa - kazala je Tomašić, dodavši za Karamarka da se još traži i da se "vidi se da nije ranije bio u politici nego u policiji".

- Ali, ne vidim razloga ne surađivati s najvećom oporbenom strankom, pogotovo ako smo sigurni u sebe i u ono što hoćemo. Mi možemo govoriti da smo najljepši i najpametniji, a onda dobiti na parlamentarnim izborima samo jednog ili dva zastupnika - istaknula je Ruža Tomašić.

Ove dvije stranke izaći će u koaliciji i na lokalne izbore za Vukovarsko-srijemsku županiju i Grad Vukovar. Za ostale jedinice lokalne uprave i samouprave to još nije dogovoreno, ali je izvjesno .

- Lokalni ogranci mogu sami odlučiti s kime će koalirati. Jedino se ne smije sa SDP-om, HNS-om, HSP-om i SDSS-om - zaključila je Tomašić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 16:44