PALJBA ŠEFA HDZ-A

Karamarko: 'Josipović i Milanović ignorirali su obljetnicu Tuđmanove smrti. Nije im se dalo ni glumiti jer Hrvatsku nikad nisu željeli ni voljeli'

'Predložit ćemo da zdravstveni odgoj bude izborni predmet. Ako je vjeronauk, zašto i zdravstveni odgoj ne bi bio izborni'
 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko založio se da zdravstveni odgoj u školama bude izborni predmet, a vladajuće je nazvao "zanesenjacima socijalističke ideologije".

"Predložit ćemo da i to bude izborni predmet. Ako je vjeronauk, zašto i zdravstveni odgoj ne bi bio izborni", istaknuo je Karamarko na večerašnjoj proslavi 23. obljetnice osnutka zagrebačke organizacije HDZ-a, održanoj u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Vladajuće je nazvao "zanesenjacima socijalističke ideologije", ocijenivši kako Vlada RH s hrvatskim biskupima razgovara imperativnim tonom koji ne dopušta dijalog, te da nameće odgoj koji je protivan svjetonazoru većine roditelja.

Komentirajući nedavnu objavu Registra hrvatskih branitelja, predsjednik HDZ-a Karamarko je zatražio da se objavi i "lista četnika koji su izvršili agresiju na Hrvatsku i koji su abolirani, što je apsurd".

Založio se i za objavu liste boraca NOB-a, ustvrdivši kako je svake godine sve više onih koji primaju mirovine s tog osnova, te da ih je trenutačno 62.000.

"Ajmo objaviti i tu listu, pa da vidimo tko je potukao Nijemce '45.", kazao je Karamarko.

Predsjednicima države i Vlade, Ivi Josipoviću i Zoranu Milanoviću, zamjerio je što su ignorirali obljetnicu smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

"Nije im se dalo ni glumiti, jer Hrvatsku nikad nisu željeli ni voljeli, a danas imaju želju kreirati Hrvatsku", ocijenio je Karamarko.

"Njih će narod pamtiti po tome što su HDZ proglasili strankom opasnih namjera, što su 25. lipnja 1991. napustili Sabornicu u trenutku stvaranja hrvatske države, što su otvorili rat protiv Crkve i što nameću svoju volju, kao u prijašnjim vremenima, glumeći pri tom Europejce", kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Članovima HDZ-a je poručio kako je vrijeme da se okupe, ocijenivši da je na djelu pokušaj vraćanja socijalističkih vrijednosti.

Dodao je kako stotine ulica, trgova i riva u Hrvatskoj još uvijek "nosi ime zločinca Tita".

Zagrebačku organizaciju HDZ-a pozvao je da mobilizira sve snage za predstojeće lokalne izbore, ocjenivši kako je sramota što HDZ u hrvatskoj metropoli na izborima nosi tako mali postotak.

"Od ovih izbora očekujemo kvalitativni pomak, a nakon toga slijede parlamentarni izbori, na kojima ćemo izbrisati crvenilo s Hrvatske", poručio je Karamarko.

Prisjećajući se 23 godine HDZ-a Karamarko je ocijenio da su neki stranku iskoristili kako bi "materijalno osigurali i praunuke", a bivšem vodstvu zamjera i što nije izvuklo pouke iz izbornog poraza 2000. godine.

Smatra da je od 2003., povratkom HDZ-a na vlast, podignuta razina kvalitete države, ali da je istodobno bilo i skandala, dok je u samom HDZ-u provedena 'detuđmanizacija' koju Karamarko naziva sramotnim procesom.

Ponovno je najavio povratak HDZ-a Tuđmanovoj političkoj doktrini, ističući kako nije riječ o povratku u prošlost, nego da se stranka "vraća svom temelju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:46