ŠEF HDZ-a U PREDIZBORNOM ZANOSU

KARAMARKO 'Kao da su 90-e, Hrvatska je ugrožena, a ovi jugofili na vlasti žele zbrisati Hrvate'

Sisak, 231014.HDZ Siska obiljezio je 20 godina postojanja. Ujedno je to bio i zavrsni predizborni skup HDZ, HSS-a i BUZ-a uoci 2. kruga izbora za Sisacko-moslavackog zupana. Na scecanosti je prisustvovao i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Na fotografiji: Tomislav Karamarko i Ivan Zinic, kanddiat HDZ-a za zupana.Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Dosta je bilo, došli smo do kraja. Osjećamo se kao 90-ih. Hrvatska je ugrožena: sve nas je manje i sve smo siromašniji. Moramo mijenjati stvari. SDP će hrvatski narod na izborima zbrisati s političke karte, njima je mjesto u ropotarnici povijesti. Oni nisu ni socijalisti, ni demokrati, oni su bili i ostali jugofili i jugonostalgičari, koji nikada Hrvatsku nisu željeli, niti je sada vole. Dosta je bilo slikara koji bi Hrvatsku bojali u crveno. HDZ pobjeđuje na svim izborima, europarlamentarnim, u Vukovaru, pobijedit ćemo u Sisačko-moslavačkoj županiji, pobijedili smo na dvama euroizborima, sada smo u izborima za mjesne odbore usred Rijeke pobijedili SDP - rekao je ovo Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a u četvrtak navečer u Sisku, na obilježavanju 25. obljetnice osnivanja HDZ-a grada Siska.

Bio je to ujedno i završni predizborni skup HDZ-a, HSS-a i BUZ-a uoči 2. kruga izbora za sisačko-moslavačkog župana u nedjelju 26. listopada.

U prvom krugu HDZ-ov kandidat Ivo Žinić premoćno je pobijedio SDP-ovog protukandidata Davorka Vidovića.

Karamarko je istaknuo kako su porazi HDZ-a rezultat nepodopština i kriminala nekih članova HDZ-a.

- Kriminal i korupcija su HDZ bacili na koljena i zato poručujem svima iz HDZ-a koji bi osobni interes željeli staviti ispred interesa HDZ-a i Hrvatske, da im nema mjesta u HDZ-u, da im je bolje da sami odu - rekao je Karamarko.

Osvrnuo se i na prosvjed branitelja najtežih invalida.

Odbio je optužbe premijera i SDP-a da iza prosvjeda branitelja stoji HDZ.

- Bio sam kod njih danas. Vidio sam jedan transparent na kojem piše: „90-e protiv Jugoslavije, 2014. protiv Jugoslavena". To je teška poruka, i istinita. Pri tome trebamo znati da nije problem Jugoslavija, nje više nema, problem su oni koji se nikako ne mogu osloboditi mentalnog sklopa jugoslavenstva, koji bi nas gurali mentalno, politički, ali i teritorijalno u nekakvi njihov region. Zašto smo se borili? Zar za to da opet hrvatski branitelji moraju davati živote? Lažu kada govore da se branitelji bore za nekoliko postotaka veću mirovinu. Ne - branitelji se bore za vlastito dostojanstvo, za poštivanje njihove žrtve. Jer kada kažu branitelj, ova vlast dodaje, sigurno je lažni, kada kažu invalid vele - sto posto je lažni invalid. Zato su branitelji na Savskoj, zato prosvjeduju, a ne zbog političke instrumentalizacije - zaključio je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 07:17