StoryEditor
OPOVRGNUO NAGAĐANJA

Karamarko: 'Kujundžić nije HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika'

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko opovrgnuo je danas medijske špekulacije prema kojima je Milan Kujundžić njegov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

"Imamo uski krug ljudi s kojima razgovaramo, a kada dođe vrijeme to ćemo objaviti", odgovorio je Karamarko na novinarsko pitanje o tome tko će biti kandidat te stranke za zagrebačkog gradonačelnika.

Karamarko se osvrnuo i na politiku aktualne vlade rekavši kako je ona loša i neartikulirana. "Oni su blago rečeno loši i nearktikulirani, što bi rekao Milanović - nefokusirani", ocijenio je čelnik HDZ-a dodavši kako takva politika HDZ-u koristi uoči predstojećih lokalnih izbora. To je naša prednost, međutim to nije dovoljno", rekao je.

"Nije dovoljno živjeti na lošem radu prethodnika, kao što to vlada nastoji prikazati i pravdati svoj loši rad", poručio je ponovivši kako HDZ ima programe, a primarni im je interes gospodarstvo.

Ova vlada se bavi sobom, citatima Voltairea, a ne poskupljenjima struje, poručio ja Karamarko.

O tome što očekuje od lokalnih izbora Karamarko je rekao kako se HDZ mijenja, te da nije druga već drugačija stranka koja će nastojati afirmirati što veći broj mladih ljudi.

Na pitanje jesu li razradili strategiju kako razriješiti sudski spor protiv HDZ-a Karamarko je uzvratio kako oni nemaju strategiju te kako je to pitanje suda.

"Pojedinci iz stranke su na optuženičkoj klupi, a mi nikada nećemo pristati na kolektivnu krivnju", poručio je Karamarko ponovivši kako HDZ nije lopovska stranka, a pojedinci koji su se ogriješili o zakon trebaju odgovarati.

Komentirajući medijske ankete prema kojima rejting HDZ-a pada Karamarko je rekao da su one nevjerodostojne i da su projekcija nečijih želja.

"Kako možete vjerovati da rejting SDP-a raste pored ovakve ekonomske situacije", zapitao je Karamarko.

Zagrebački gradski odbor HDZ-a danas je na Bundeku organizirao tradeicinalnu kestenijadu na kojoj se okupilo više stotina građana kojima su besplatno dijeljeni pečeni kesteni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2020 22:49