NAPAO VLADAJUĆE

KARAMARKO 'Na vlasti su oni koji se ljube s onima koji su komadali Hrvatsku, guraju nas u region!'

 Damjan Tadic / CROPIX

SISAK - Hrvatska je danas u rukama onih koji Hrvatsku nisu htjeli. Oni koji upravljaju Hrvatskom uzimaju za savjetnike ljude koji su opravdavali politiku Slobodana Miloševića, koji negiraju genocid u Srebrenici i genocid kojeg su proveli Srbi u Hrvatskoj, Hrvatsku vode oni koji se ljube s onima koji su komadali Hrvatsku, oni koji nas stalno guraju prema nekakvom 'regionu'. Zar smo se za to borili, zar su zato toliki najbolji među nama poginuli da takvi vode Hrvatsku? Zato je važno nastaviti kontinuitet pobjeda HDZ-a, zato je važno pobijediti u nedjelju ovdje u Sisku, u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Korupcija, lopovluk, nepotizam - sve ono za što se sudski progone bivšu čelnicu sisačkog SDP-a i bivšu županicu Marinu Lovrić Merzel, to je paradigma cijelog SDP-a. Nema ministra bez afere, nema ministra SDP-a i SDP-ovih koalicijskih saveznika bez sukoba interesa, a Milanović još uvijek govori da su oni drukčiji. Jesu, ne priznaju ono što smo mi priznali i iskorijenili u svojim redovima. U HDZ-u nema više kriminala, korupcije i zato ponavljam, onima kojima će osobni interes biti ispred interesa HDZ-a i Hrvatske, takvima nema mjesta u HDZ-u.

Poručio je ovo Tomislav Karamarko HDZ-ovcima i članovima HDZ-ove koalicije u Sisačko-moslavačkoj županiji na proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a uoči nedjeljnih izbora za sisačko-moslavačkog župana. Karamarko je istaknuo kako je sasvim svejedno upropaštava li i uništava Milanovićeva Vlada Hrvatsku iz neznanja ili zbog nekakvog plana - važno je da ih treba što prije maknuti s vlasti, jer ova Vlada ne samo da uništava mogućnost za bolji život sadašnje generacije, ona uništava budućnost naše djece, koja masovno odlaze živjeti van Hrvatske, od Australije do Kanade.

Naglasio je kako je HDZ protiv monetizacije završenih autocesta, neka se u koncesiju daju neizgrađene ceste, jer će se novac od monetizacije potrošiti u mjesec-dva, a Hrvatska će biti bez mogućnosti upravljanja i prihodovanja od autocesta sljedećih pola stoljeća. Pojasnio je i zbog čega je HDZ protiv referenduma Željke Markić o promjenama izbornog sustava. - Mi smo podržavali Željku Markić dok je skupljala potpise za referendum o braku. To je bilo svjetonazorsko pitanje. Ovo što sada rade je iskorak u politiku, u politikanstvo. Njima je važno da osiguraju svoj ulazak u Sabor.

- Neka osnuje stranku, neka izađe na izbore i osvoji glasove i mjesta u parlamentu. Ovako, oni manipuliraju. Mi nismo protiv preferencijalnog glasovanja, to je floskula. Mi smo promovirali taj sustav. Hrvati su dva puta već tako glasovali u izborima za EU parlament. Mi smo protiv izborne segregacije Hrvata u dijaspori, kojima, bez obzira koliko ih glasovalo, pripadaju samo tri mjesta u parlamentu. Da je Željka Markić predložila promjenu članka 45 izbornog zakona, koji bi izjednačio izborna prava Hrvata van domovine, tada bismo vjerojatno podržali referendum, rekao je Karamarko.

Kandidat za župana Ivo Žinić osvrnuo se na SDP-ovog kandidata za župana Davorka Vidovića i upitao ga zašto skriva na plajkatima svoje kandidate za dožupana. - Jasno je zašto, njegovi kandidati za dožupane su isti ljudi koji su držali ljestve Marini Lovrić Merzel. A sam Vidović, on je stvorio Marinu Lovrić Merzel, kao ništa nije znao o njezinom kriminalu i sada bi on trebao biti spasitelj ove županije. On nije spasitelj, on je nositelj kontinuiteta SDP-ove politike, politike bivše županice i njezinog tima, rekao je Ivo Žinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:01