PALJBA ŠEFA HDZ-a

KARAMARKO O BANDIĆU 'Malo nosi križ, malo bedž s likom Tita. Što on zapravo jest?

"Ne možeš jedan dan na Vrbanima otvarati školu koja nosi ime Alojzija Stepinca, a onda nekoliko dana kasnije imati na prsima Josipa Broza Tita koji je dao ubiti Stepinca. Ne možeš biti jedno i drugo", poručio je Karamarko Bandiću

SPLIT - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je najavio sudjelovanje na nekoliko idućih izbora, mora izjasniti što on zapravo zastupa u politici jer je dosad bio nedefiniran.

"Milan Bandić mora reći što on zapravo jest", rekao je Karamarko sudjelujući večeras u emisiji "Poteštat" TV Jadrana.

Karamarko zamjera Bandiću što u Mariji Bistrici u društvu biskupa, mnoštva svećenika i vjernika nosi svijeću ili križ, a onda na Bundeku u Zagrebu na "nekakvom čudnom happeningu nekih ljudi, takozvanih antifašista iz bivše Jugoslavije, koji na Bundeku prave neki novi Kumrovec, nosi bedž s likom Josipa Broza Tita, kojeg smatram jednim od najvećih zločinaca nad hrvatskim narodom".

"Ne možeš jedan dan na Vrbanima otvarati školu koja nosi ime Alojzija Stepinca, a onda nekoliko dana kasnije imati na prsima Josipa Broza Tita koji je dao ubiti Stepinca. Ne možeš biti jedno i drugo", poručio je Karamarko Bandiću.

Hrvatsku zoru - stranku naroda Milana Kujundžića Karamarko je svrstao u marginalne stranke koje će se jednog dana vjerojatno ugasiti.

Komentirajući pojavu stranaka koje se nazivaju "trećim putem" - Hrvatskog foruma Nikice Gabrića i Oraha Mirele Holy, Karamarko je rekao da su te stranke "ljevičarske inačice" koje nemaju nikakvu novu kvalitetu.

Te stranke za HDZ ne predstavljaju nikakvu opasnost, one su bliske SDP-u i mogu na izborima uzeti sitne postotke čak i lijevoj opciji SDP-a, ocijenio je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:11