OTKRIĆE NOVOG GLOBUSA

KARAMARKO: 'Očito Vlada ima novca na bacanje na pametne mobitele!' VLADA: 'Itekako vodimo računa o troškovima!'

 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Izvrsno, očito Vlada ima novca na bacanje, pa onda ulazi u takve projekte, u svom stilu. Što ću vam reći, ocijenite sami, neka ocijene hrvatski građani - komentirao je u Karlovcu predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odluku Vlade da za 40 milijuna kuna kupi državnim službenicima 10.000 komada pametnih telefona.

- Srbija se izvukla iz recesije, a pogledajte što se kod nas događa. Oni imaju ovakve sumanute troškove. Tako je bilo i za ove izbore, 85 milijuna kuna je bilo, neću reći bačeno, ali mogli su se održati 19. svibnja zajedno s lokalnima. Tim pomicanjem datuma, htjeli su spriječiti eroziju koja im se događa, i u koaliciji, i u ugledu među građanstvom - kazao je Karamarko.

GLOBUS OTKRIVA Vlada državnim službenicima kupuje 10.000 pametnih telefona za 40 milijuna kuna!

Napomenuo je kako će HDZ u predizbornoj kampanji za lokalne izbore potrošiti manje od pet milijuna kuna

- To je dosta skromno, imamo plakate, ali smo se rastrčali po terenu, razgovaramo s građanima i tu smo stavili akcent, ne medijski, koliko prisutnost među ljudima. Građani primjećuju da se HDZ diže, da se budi, da se HDZ koji je bio u provaliji parlamentarnog poraza izvukao, optimist sam, na terenu rastemo, imamo puno novih pristalica i obnovili smo pozitivnu energiju naših članova - zaključio je Tomislav Karamarko.

Vlada o nabavci mobitela: 'Itekako vodimo računa o troškovima'

Vladina služba za odnose s javnošću danas je potvrdila da je 2. svibnja objavljen javni poziv za nabavu javne govorne, podatkovne i mješovite usluge te dopunske i pomoćne usluge u pokretnoj i elektroničkoj komunikacijskoj mreži, zajedno s GSM telefonima i SIM-karticama za korištenje tih usluga, ali i objasnila da je poziv objavljen jer sadašnji ugovor ističe krajem srpnja, da Vlada i ostala tijela vode računa o svojim troškovima te da je "upravo ova javna nabava prava potvrda odgovornog ponašanja prema sredstvima državnog proračuna".

"Državni ured za središnju javnu nabavu objavio je 2. svibnja 2013. godine poziv i dokumentaciju za nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave za javne govorne, podatkovne i mješovite usluge te dopunske i pomoćne usluge u pokretnoj i elektroničkoj komunikacijskoj mreži, zajedno s uređajima (GSM telefoni i 3G/4G modemi) i s elektroničkim karticama (SIM-kartice) za korištenje tih usluga. Poziv je objavljen iz razloga što dosadašnji okvirni sporazum ističe 29. srpnja 2013. pa je nužno provesti novi postupak objedinjene javne nabave", stoji u priopćenju kojim je Vlada reagirala na medijske napise o nabavci mobilnih telefona za službenike u Vladi i drugim državnim tijelima.

U priopćenju se ističe da je prethodni postupak javne nabave proveden 2011., da je tada prvi put proveden objedinjeno za više tijela, što je donijelo uštedu od 60 posto u odnosu na ranije troškove mobilne telefonije, budući je prije toga svaka institucija opremu nabavljala za sebe.

"U netom raspisanu javnu nabavu uključeno je znatno više tijela državne uprave nego prije dvije godine, točnije njih 35, pa se očekuju i dodatne uštede. Procijenjena vrijednost ove javne nabave iznosi 40 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost nabave prema okvirnom sporazumu iz 2011. godine iznosila 47 milijuna kuna", stoji u priopćenju.

Dodaje se da je riječ o okvirnoj procjeni te da u Vladi očekuju da će nabavljene usluge na kraju biti i znatno jeftinije.

"Dakle, Vlada, kao i ostala tijela državne uprave, itekako vodi računa o troškovima i upravo je ova javna nabava prava potvrda odgovornog ponašanja prema sredstvima državnog proračuna", poručili su iz Vlade. ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 05:12