OBEĆANJE S KORČULE

KARAMARKO 'Pelješki je most aksiom svih aksioma. Hodat ćemo na trepavicama, ali moramo ga napraviti'

 YouTube

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko danas je boravio na Korčuli gdje je izrazio uvjerenje kako očekuje pobjedu svoje stranke u drugom krugu lokalnih prijevremenih izbora.

- Ovo je velika škola za nas, sad smo pametniji i mislim da će biti dobro, rekao je.

Na pitanje novinara kako komentira raspad Skupštine u Zagrebu, odgovorio je kako je HDZ sada poželjna udavača.

- Ne želimo raditi nered u Zagrebu. Znamo da su svaki izbori teret za trošak građana Zagreba. Bit ćemo konstruktivni. S kim i kako to ćemo još vidjeti, rekao je.

Govorio je i o otkazima Elizabeti Gojan i Hloverki Novak-Srzić.

- To nas je vratilo u neka stara vremena. Mislim da je prijenos bio ispod profesionalne razine, ali ne znam je li zaslužila otkaz, a pogotovo je drastičniji slučaj Hloverke, koja je kritizirala taj način vođenja. Niti jedna od tih gospođa nije zaslužila otkaz, zaključio je Karamarkko.

Osvrnuo se i na Vladino odustajanje od monetizacije.

- Oni osiromašenim građanima nude da preko fondova preuzmu autoceste, a samo su trebali reprogramirati kredite. Od 2018. autoceste postaju rentabilne, apsurdno je to prodavati. To je Vlada bez ideje, bez strategije, vizije.. Milanović još ne zna kako će izgledati reformski paket, što da vam kažem.

Na upit novinara kako će riješiti problem prometne izolacije Korčule, a Karamarko je predložio izgradnju podvodnog tunela u dužini od 900 metara kojim bi se Korčulu povezalo s Orebićem na Pelješcu.

- Imam sjajnu ideju, ali još je prerano za to. Zašto ne bismo imali tunel od Orebića do Korčule.

Na primjedbu novinara da je riječ o još jednoj investiciji koja će ostati u zraku poput Pelješkog mosta Karamarko je poručio da se Pelješki most mora napraviti.

- Ova vlast je odustala od Pelješkog mosta, što je tragedija. Da bi se sad opet sjetili da treba graditi. Bez obzira s kojim sredstvima, na trepavicama ćemo hodati, ali Pelješki most moramo napraviti. To je aksiom svih aksioma, obećao je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 04:20