RAZOČARAO GA JE PETROV

KARAMARKO PRIJE NEGO ŠTO JE SAZNAO DA JE DOBIO NOVU PRILIKU 'Zar vam ja izgledam kao netko tko će napraviti salto mortale!?'

 Goran Mehkek/EPH

Tomislav Karamarko dao je opširan intervju za RTL u kojem je objasnio zašto se povukao iz pregovora s MOST-om i HDZ-om, te otrkio planove za blisku budućnost. Razgovor je vođen prije nego što je MOST donio odluku o pružanju nove šanse Domoljubnoj koaliciji tako da nismo saznali što Karamarko sada misli o tome, ali znakovita je bila i ova poruka:

- Je li vam ja tako izgledam da mogu ići u salto mortale? Postoji granica iza koje se mi povlačimo. To su oni principi. Ova vlada nije bila ni za jednu reformu. Odjednom, pod pritiskom Mosta, je za sve reforme. Mi smo tri godine izrađivali program sa IFO institutom - rekao je Karamarko koji je istaknuo da ga nije razočarala predsjednica, ali jest Božo Petrov.

- Da, razočarao me. Pošto je dobio izbore i imao želju da se nešto mijenja, osobito ova struktura na vlasti. Pričao je o novom moralu u politici i na tom valu su dobili izbore, ali je to počeo urušavati ovim dogovorima sa SDP-om. Mi, koji dolazimo s gotovim programima, koji smo reformisti (pripremali smo te reforme i imali ih u ladicama), s nama nisu ušli u koaliciju. Imam pravo biti razočaran. Ono što mogu reći mazohistički - volio bih da uspiju. Naši građani nemaju pravo čekati na naše političarske dogovore i ove čudne trakavice, kojima smo svjedoci bili ovih mjesec i pol dana - rekao je Karamarko za RTL .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 11:58