PRESKUPO?

Karamarko se požalio na troškove odvjetničkog društva u arbitraži, Mišetić mu odgovorio

 EPH

Tomislav Karamarko danas je na Facebooku objavio da se privremeno izuzima oko svih odlučivanjima vezanih za proces oko Ine. Usput je ponovio da se zalagao za izlazak iz arbitraže, između ostalog, zbog rizika da izgubimo spor, što bi Hrvatsku moglo koštati milijarde, ali i zbog, kako je naveo, prevelikih troškova samog procesa.

- U slučaju nepovoljnog ishoda arbitražnih postupaka Hrvatskoj prijeti šteta koja se broji u milijardama kuna. Pritom nije zanemariv podatak kako svake godine skupo plaćamo i odvjetničko društvo koje zastupa Republiku Hrvatsku u ovim postupcima - napisao je Karamarko.

Nedugo nakon što je Karamarko objavio svoj status na Facebooku, na Twitteru se javio Luka Mišetić, nekadašnji odvjetnik generala Ante Gotovine, ujedno i partner u odvjetničkom uredu Squire Patton Boggs, koji je Hrvatska odabrala kao zastupnika u arbitražnom postupku.

Mišetić je, očito se referirajući na Karamarkovu tvrdnju, napisao:

- Koliko košta jedna prosječna međunarodna arbitraža? Koliko bi dvije iznadprosječne arbitraže? Objektivan studij - napisao je Mišetić i dodao link na kojemu sve jasno piše:

- Prosječni troškovi tužitelja su 4.437.000 dolara, a tuženika 4.559.000 dolara (to se odnosi za naknade za rad i troškovi pravni zatsupnika, vještaka i svjedoka)

- Prosječni troškovi Arbitražnog suda kreću se između 750 i 850 tisuća dolara

- Prosječan iznos odštetnog zahtjeva iznosi 491.656.000 dolara, a prosječan iznos dodijeljene odštete (u slučaju odluke u korist tužitelja) je 76.331.000 dolara.

- Izgledi da će odluka ići u korist tužitelja je 41 posto.

Svi podaci koje je Mišetić objavio mogu se pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:28