ŠEF HDZ-A O SVOM NAJBLIŽEM SURADNIKU

Karamarko: 'Slučaj Brkić se napuhava. Uopće nije utvrđeno da je plagirao diplomski'

Predsjednik HDZ-a kaže da je 'stranka devastirana' te je zato potrebna njegova nazočnost na terenu

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je večeras da se jako i na nekorektan način 'napuhava' u političkom i medijskom smislu slučaj glavnoga tajnika stranke Milijana Brkića, kojega se, prema pisanju medija, sumnjiči da je plagirao svoj diplomski rad na Visokoj policijskoj školi.

Karamako je u intervjuu za Novu TV rekao kako uopće nije utvrđeno da je Brkić plagirao i prepisao diplomski rad te ustvrdio da odlazak Milijana Brkića iz Hrvatskoga sabora nema nikakve veze sa sumnjama o plagiranju diplomskoga rada.

Jer, objasnio je, prije lokalnih izbora glavni tajnik HDZ-a mora biti na terenu i biti na dispoziciji stranačkome članstvu tako da je, rekao je, Brkićev odlazak iz Sabora bio dogovor.

Na novinarsku primjedbu kako je i sam rijetko u Hrvatskome saboru, predsjednik HDZ-a odgovorio je da je "stranka devastirana" te da je zato potrebna njegova nazočnost na terenu pa do lokalnih izbora neće moći u Saboru biti redovito, ali će dolaziti na aktualna prijepodneva i na rasprave o nekim bitnim točkama.

Karamarko nije zabrinut zbog niskog osobnog rejtinga koji ima u javnosti i na pitanje novinara smeta li mu to, odgovorio je kako je "svjestan činjenice da je situacija tako loša da je iluzija misliti da će ijedan političar biti popularan".

Kad je pak riječ o prvoj godišnjici izborne pobjede Kukuriku koalicije, Karamarko je rekao kako bi volio imati pokoju lijepu riječ, ali da je dokazano kako je to vrijeme izgubljeno te da se stječe dojam da je Kukuriku koalicija "dosta paušalno ušla u taj posao i to po sistemu što bi bilo kad bi bilo".

Čelnik oporbe rekao je kako nisu očekivali čuda u godinu dana te da u HDZ-u ne žele biti samo kritizeri.

Što se tiče državnoga proračuna, Karamarko je rekao da se zauzima za racionaliziranje države te uvođenje fiskalnog reda i discipline, ali smatra da se to nije dogodilo.

Smatra da za neuspjehe "vlada uvijek nalazi krivce", a osobno predlaže i zauzima se za socijalni dijalog. Ocijenio je da se vlada mora dogovoriti sa socijalnim partnerima oko kolektivnih ugovora, ali da pri tome "nije dobra ta dosta bahata i prepotentna pozicija za koju tvrdim da je stil sile kojim kompenziraju, neznanje i nemoć u ovome trenutku".

Predsjednik HDZ-a istaknuo je kako je normalno da svaka opozicija želi doći na vlast i siguran je da bi HDZ bolje pripremio vladu i on osobno ju bolje vodio od premijera Zorana Milanovića.

"Apsolutno, sigurno bi bolje pripremili vladu, sigurno ne bismo došli na vlast i dijelili ratni plijen, u konačnici sam i iskusniji od njega (Milanovića) u poslovima vođenja sustava", izjavio je i dodao kako ga u tom poslu "ne bi ništa moglo iznenaditi ako bi imao prave stručnjake uz sebe.

Na novinarsko pitanje nije li neozbiljno da velika stranka poput HDZ-a ne želi objaviti svoj program, Karamarko je odgovorio da je to pitanje stranačke taktike te da program postoji i dorađuje se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2023 18:20