NAJAVIO POVRATAK

KARAMARKO U KNINU 'Ozbiljno razmišljam o kandidaturi za predsjednika HDZ-a' OTKRIO I ZAŠTO TO MISLI NAPRAVITI 'Mislim da je to dovoljno dobar motiv'

 
Tomislav Karamarko
 Goran Mehkek / CROPIX

Tomislav Karamarko rekao je danas u Kninu za Dnevnik Nove TV kako ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a. Poručio je da ga na to potiče loše stanje u stranci.

''Moram reći da ozbiljno razmišljam o takvoj mogućnosti'', odgovorio je Tomislav Karamarko na pitanje postoji li mogućnost da se kandidira za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Na takvo razmišljanje potaknulo ga je stanje u stranci. ''Ne procjenjujem da je stanje dobro. Stranka je, u konačnici, izgubila i europske izbore i mislim da je potrebno učiniti niz promjena svih aspekata stranačkog djelovanja. Mislim da je to dovoljno dobar motiv'', kazao je Karamarko.

Smatra da je vrh stranke HDZ-a ''dislociran od stranačkog tijela'' i da se vode paradigme koje ne pripadaju toj stranci. U svoj je uspjeh kao kandidata siguran.

''Ja, ako se kandidiram, ja ću i pobijediti'', uvjeren je Tomislav Karamarko, no o detaljima moguće kandidature nije želio razgovarati, posebice jer se danas obilježava obljetnica Oluje.

''Bili zadovoljni danas s Hrvatskom ili ne,u svakom slučaju, moramo se boriti da bude bolja'', zaključio je Karamarko.

Plenković: 'Svatko može u Hrvatskoj, pa i u HDZ-u, izraziti svoje ambicije'

Premijer je Andrej Plenković komentirao je danas medijska nagađanja da bi Tomislav Karamarko danas u Kninu mogao objaviti svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a.

Plenković je istaknuo da je o tome čuo jedino u medijima te je poručio da je Hrvatska demokratska, slobodna zemlja, u kojoj se svako pozicionira na svoj način.

"Svatko može u Hrvatskoj, pa i u HDZ-u, izraziti svoje ambicije", izjavio je. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:46