SVI SU KRIVI

KARAMARKO U ULOZI IZBAVITELJA Napao i Tuđmana: 'HDZ je već 18 godina zapušten!'

 Goran Mehkek/CROPIX

- HDZ je 18 godina zapušten. Zato sam stalno na terenu. Stranka je sada prodisala - ustvrdio je šef HDZ-a Tomislav Karamarko u HTV-ovoj emisiji “Tema dana”. Time je Karamarko otišao korak dalje od onoga što je izjavio prije desetak dana da su “on, Milijan Brkić i nova ekipa napravili više za stranku u ovih šest mjeseci nego staro vodstvo u posljednjih 10 godina”.

Ponizio tisuće ljudi

Za stanje u stranci, dakle, Karamarko više ne krivi samo bivše čelnike Ivu Sanadera i Jadranku Kosor, nego mu se ne sviđa ni kako je HDZ funkcionirao u vrijeme Franje Tuđmana, na kojeg se Karamarko voli pozivati. A kako su njegove riječi o “zapuštenom HDZ-u” doživjele stranačke kolege.

- Mislim da su takve izjave vrlo opasne jer se time obezvrjeđuje rad drugih ljudi. Svi smo mi na različitim razinama vodstva radili za stranku. On je time ponizio tisuće ljudi. Presedan je u političkom životu da netko na takav ponižavajući način govori o kolegama, pogotovo kad se zna otkad je Karamarko član HDZ-a - komentirao je danas sugovornik iz vrha stranke.

‘Izjava je skandalozna’

- Te izjave mogu se iščitati i u kontekstu činjenice da je on 1994. godine s Mesićem i Manolićem napustio HDZ i pokušao rušiti Tuđmana. Ispada da od njegova odlaska do povratka u HDZ-u ništa nije valjalo - kaže nam drugi sugovornik, a treći je dodao:

- Izjava je skandalozna! To je politički diletantizam!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:44