VOJKO OBERSNEL

'Karamarko zna kvadraturu tržnica, a ne zna gdje je nestalo 2600 kamiona žita'

Još jednom ponavljam da nikome nisam pogodovao, a ponajmanje Tržnicama Rijeka, poručuje riječki gradonačelnik
 Tea Cimaš/CROPIX

RIJEKA - Riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela vijest o seljenju slučaja Tržnice Rijeka dočekala je odmah po povratku iz SAD-a, gdje je u Miami Beachu sudjelovao na konferenciji Cruise Shipping.

- Apsolutno mi je svejedno u kojem ću gradu u Hrvatskoj dokazati svoju nevinost i apsurdnost ove prijave. Još jednom ponavljam da nikome nisam pogodovao, a ponajmanje Tržnicama Rijeka. Ono što pomalo čudi je da je puna dva tjedna išla priča da je kaznena prijava podnesena u konzultaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom, da bi se sada odjednom pokazalo nepovjerenje prema tom istom državnom odvjetništvu. Čudi me, jer se radi o Županijskom državnom odvjetništvu koje je do sada iz cijele Hrvatske preuzimalo teške i složene slučajeve kojima se nitko nije htio ili smio baviti. Ovo je poniženje koje ŽDO nije zaslužilo - komentirao je riječki gradonačelnik.

Obersnel tvrdi da do današnjeg dana o svojem slučaju nema nikakvih službenih saznanja, već cijelu priču doznaje iz novina. U komentiranju poteza ministra Karamarka , Obersnel je nešto blaži od svojeg stranačkog kolege Slavka Linića koji ga stalno naziva špijunčinom .

- S obzirom na to da sam u specifičnoj situaciji, ne bih se želio upuštati u politizaciju slučaja. U razgovoru za Radio 101 ministar Karamarko je otvorio čitav niz tema za koje se pokazalo da su točne. Tu se otvara pitanje do koje je mjere Državno odvjetništvo samostalno i nezavisno tijelo, a do koje je pod utjecajem ministra. Moram reći da sam počašćen činjenicom da ministar zna elemente moje kaznene prijave i da o njoj govori u emisijama, čime, čini mi se, krši određene zakonske akte. Zna i razliku u kvadraturi tržnica, a još uvijek ne zna gdje je otišlo 2600 kamiona žita - istaknuo je Vojko Obersnel.

Inače, kako neslužbeno doznajemo, do kraja tjedna očekuje se i smjena glavnog županijskog tužitelja Dorisa Hrasta , koji je u ponedjeljak bio hitno pozvan u ured Mladena Bajića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:15