ODGOĐENO PREDSJEDNIŠTVO

KARAMARKOV NASLJEDNIK NAVODNO USUGLAŠEN Andrej Plenković pristao postati novi šef HDZ-a?

Andrej Plenković
 Bruno Konjević / CROPIX

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je, čini se, izbjegao odlazak s vrha HDZ-a jer je sjednicu Predsjedništva stranke koju je isprva zakazao za 18 sati, popodne odgodio bez objašnjenja. Međutim, popodne je stigla informacija iz HDZ-a da će se sjednica održati sutra u 11 sati.

Sve od petka Karamarko zapravo odgađa sjednicu: isprva je bilo rečeno da će je održati u subotu, pa je zatražio vrh stranke da mu da dva, tri dana da odluči kako to najbezbolnije izvesti, a onda je danas opet odgodio sjednicu.

- Svaki dan manje nam je gubitak, kampanja je već odavno počela - govori nam naš izvor u HDZ-u.

Cijeli dan su HDZ-ovci komentirali predsjednikove posljednje poteze te najavljivali Karamarkov odlazak s vrha stranke, a kad se pročulo da je sjednica odgođena HDZ-ovci su počeli razmišljati o drugim načinima na koje bi mogli smijeniti predsjednika. Neslužbeno doznajemo da se već organizirala većina županijskih organizacija, koje također mogu pokrenuti predsjednikov opoziv.

Navodno su se, neslužbeno doznajemo, u stranačkim krugovima usuglasili i oko Karamarkovog nasljednika te bi to trebao biti, neslužbeno doznajemo, europarlamentarac Andrej Plenković, koji je, kako su nam izvori rekli, na to i pristao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:03