GLOBUS OTKRIVA

KARAMARKOV PLAN ZA JESEN U Tuđmanov spomen dom u Velikom Trgovišću zatvara se 80 HDZ-ovaca i smišlja gospodarski program

Potkraj listopada tražit će saborsku raspravu o odgovornosti Vlade za tešku krizu u državi
Zagreb, 120713.Sabor.Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao je izjavu novinarima vezanu za odluke Odbora za Ustav na kojoj nije podrzana promjena Ustava, a vezano za inicijativu SDP-a za za promjenu Ustava u vezi s nezastarijevanjem politicki motiviranih ubojstava.Na fotografiji: Tomislav Karamarko.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Sljedeća tri mjeseca mogla bi biti ključna za Tomislava Karamarka i njegovu stranku da se građanima pokušaju nametnuti kao ozbiljna alternativa Kukurku-Vladi , piše Globus.

Kako Globus doznaje, HDZ u narednih 90 dana namjerava održati niz aktivnosti u sklopu priprema za parlamentarne izbore.

Prvo, u petak, 13. rujna, bit će održan prvi sastanak HDZ-ove koalicije.

Prema našim informacijama, u HDZ-ovoj Središnjici na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma za jednim stolom konačno će se naći svi članovi desne koalicije - predsjednik HSS-a Branko Hrg i njegovi suradnici, predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke Goran Dodig i vrh njegove stranke, predsjednica HSP Ante Starčević Ruža Tomašić s kolegama iz svoje stranke, predsjednik BUZ-a Milivoj Šipka i vrh njegove stranke te šef HDZ-a Tomislav Karamarko sa najbližim suradnicima.

“Razgovarat ćemo o zajedničkim, aktivnostima poput suradnje na programu, zajedničkih medijskih nastupa, ali i o daljnem širenju koalicije. Razgovori s nekim potencijalnim partnerima već traju”, govori Globusov izvor u vrhu HDZ-a.

Sastanak u petak bit će polazišna točka ove koalicije (još nema ime) budući da se očekuje da će nakon njega zajedno iili barem koordirano nastupati u javnosti.

Odmah u ponedjeljak (16.9.) HDZ će održat svoju drugu aktivnost – mini klazuru u Velikom Trgovišću.

Prema našim informacijama, u Spomen školi dr. Franje Tuđmana okupit će se svi saborski i europski zastupnici, članovi Predsjedništva i članovi HDZ-ova Nacionalna vijeća što je ukupno 80-ak ljudi.

Klazura bi trebala trajati cijeli dan in a njoj će prevladavati nekoliko tema.

Prije svega gospodarstvo.

Navodno je dogovoreno da ne bude nositelja za tu temu nego da o gospodarstvu govori svaki od 80 prisutnih članova, piše Globus.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 06:05