GLOBUSOV SPECIJALNI IZVJEŠTAJ

KARAMARKOVIH PEDESET DANA BORBE ZA OPSTANAK - U HDZ-u se već sa zebnjom pitaju: Jesmo li ga trebali izabrati?

Dva tjedna uoči izbora za Europarlament i mjesec i pol uoči lokalnih izbora Karamarkovi suradnici sa zebnjom se pitaju: Zašto HDZ-u pada popularnost kao i Kukuriku-Vladi? Zašto šef nema hrabrosti izbaciti Jadranku Kosor? Zašto u Zagrebu podupire Bandića iako mu on ne obećava ništa? Ako HDZ-ova eurolista podbaci, kako će spriječiti svog zamjenika Prgometa, koji mu se javno suprotstavio, da ga sruši?
Zagreb, 221012.Sjediste Hrvatske demokratske zajednice, Trg zrtava fasizma 4.Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarkona konferenciji za medije povodom afere " Prisluskivanje".Na fotografiji: General Damir Krsticevic i Tomislav Karamarko.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / Cropix

Drago, vidio sam da si na fejsbuku kritizirao Ružu Tomašić i tako doveo u pitanje našu koaliciju. Samo me zanima zašto si prilikom rasprave o potpisiva­nju te koalicije šutio – obraća se predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko svom zamjeniku Dragi Prgometu na sjednici Predsjedništva prošlog tjedna, piše novi Globus.

“Ja samo htio reći da nije dobro da...”, počeo je Prgomet, no Karamarko ga je odlučno prekinuo.

“Drago, molim te prestani, više je svega dosta”, vidno nervozan odbrusio mu je Karamarko.

Desetak minuta poslije Prgomet je, kako je rekao, zbog drugih obaveza napustio sjednicu.

Iako mi je većina članova Predsjedništva (svi članovi Predsjedništva osim Prgometa došli su s Karamarkove liste) rekla kako se slažu sa šefom jer im desetak dana prije prvih Karamarkovih izbora – izbori za europski parlament – ne trebaju negodovanja vlastitih članova, ipak ih je iznenadila tolika Karamarkova nervoza.

“Šef je inače strpljiva i smirena osoba i mislim da ga nisam nikada vidio da je izgubio živce”, kaže mi jedan član Predsjedništva.

Prgomet već mjesecima bez imalo ustručavanja javno govori što misli, pa makar to bilo i kritiziranje Karamarka ili njegovih najbližih ljudi.

Karamarko je brzo shvatio da nikad neće uspjeti ostvariti pristojan odnos s Prgometom, pa ga je marginalizirao. Čak je jedno vrijeme prestao pratiti njegove kritike.

Zato, kad je planuo na Predsjedništvu zbog Prgometova fejsbuk-statusa , postalo je jasno da ga muče daleko krupnije brige.

Rejting. Članovi HDZ-ova vodstva kažu mi kako je Karamarko potpuno zbunjen HDZ-ovim rejtingom.

“Kukuriku-koalicija pokazala se nesposobnom, stavio sam najbolje ljude na listu za europski parlament, privukao desnicu k sebi, jedina smo alternativa SDP-u, ali i dalje padamo”, požalio se jednom svom suradniku.

No, sutradan je Karamarko imao objašnjenje za svoj stranački rejting.

“Te ankete ne valjaju”, uvjeren je.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:16