POTRES U PETRINJI

Kardinal Bozanić apelirao na solidarnost: Ljudsko srce otvoreno je da čini dobro

Mnoge su kuće, obiteljske kuće stradale, mnogi su ostali bez krova nad glavom, to je u prvom redu ono što treba zbrinuti
Josip Bozanić
 Željko Puhovski/Cropix

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić apelirao je u utorak na solidarnost sviju prema onima koji su najviše nastradali i dodao kako je ljudsko srce otvoreno da čini dobro.

"Bog će iz ove kušnje, iz ove žrtve, pokazati neku novu nadu; tome se nadamo jer je to ono što daje ljudsko srce koje je u dubini otvoreno da čini dobro", poručio je Bozanić.

"To se očituje osobito u teškim momentima, mislim da će to i sada biti u tom vidu, apeliram na solidarnost sviju prema onima koji su najviše stradali, osobito prema obiteljima, djeci, mladima starcima, bolesnicima i ostalim osobama", istaknuo je zagrebački kardinal.

"Ono što se vidi iz slika, Petrinja je razorena, Sisak, sve do Gline, Žažina, a u Sisačkim Selima je bio jedan sprovod i sva je sreća da su ljudi brzo otišli van, tako da nitko nije stradao", istaknuo je za HTV kardinal Bozanić izražavajući suosjećanje sa sisačkim biskupom Vladom Košićem, ljudima i vjernicima koji su stradali.

Mnoge su kuće, obiteljske kuće stradale, mnogi su ostali bez krova nad glavom, to je u prvom redu ono što treba zbrinuti, poručio je Bozanić i izrazio žaljenje, posebno zbog stradanja bolnica.

"Imamo štete i u Zagrebu, ali evo, u prvom redu mislimo sada na Sisak i čitavo to područje koje je zbilja pogođeno. Ono je tamo zadnjih desetljeća na razne načine pogađano, pa valjda će Bog iz ove kušnje, iz ove žrtve pokazati neku novu nadu", poručio je kardinal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2022 12:18