PRESELJENJE

Kardinal Bozanić blagoslovio novi prostor Laudato televizije u Gračanima

U sklopu novog prostora su dva TV studija, prostorije redakcije, režije, montaže, snimanja, ostali uredi zaposlenika te kapelica
Josip Bozanić
 Ilustracija/Goran Mehkek/CROPIX

U zajedništvu zaposlenika, suradnika, donatora i ostalih uzvanika te uz blagoslov zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, Laudato televizija službeno je u srijedu otvorila 1300 četvornih metara svoga novog prostora u Zagrebu.

Prigodni program otvorenja i blagoslova novog prostora počeo je uvodnim obraćanjem kardinala Josipa Bozanića koji je istaknuo važnost ovog dana za Laudato televiziju, ali i za sve gledatelje diljem Lijepe Naše i inozemstva, priopćila je Laudato televizija (LTV).

"Danas mogu reći kako je Laudato TV, uz direktoricu Kseniju Abramović, ostvarila svoju viziju uporno svladavajući prepreke i izazove te ostvarila ovo hvalevrijedno djelo - televiziju koja je korisna i potrebna hrvatskom društvu i koju su mnogi prepoznali kao alternativu drugim medijima i u čijem su sadržaju mnoge obitelji pronašle utjehu, snagu i ohrabrenje", istaknuo je kardinal Bozanić.

U sklopu blagoslova prostora, kardinal Bozanić, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, vlč. Ivica Tolla, duhovnik Laudato TV-a, vlč. Piotr Wisniowski, direktor EWTN-a u Poljskoj, Iwo Bender, regionalni direktor EWTN-a za istočnu Europu i Ksenija Abramović, direktorica LTV-a, razgledali su kapelicu koja je sastavni dio ove televizije, izmolili molitvu sv. Ivana Pavla II. te obišli prostorije koje se nalaze na dva kata zgrade.

Kapelica je obogaćena križnim putem i vitrajima autora Branimira Dorotića, portretom sv. Ivana Pavla II. autora Branka Dede, oltarom, postoljem za Gospu, tabernakulom i ambonom u izradi Darija Barića te oltarnim triptihom autora Josipa Botterija Dinija.

Na djela hrvatske sakralne umjetnosti koja se nalaze u kapelici i prostorima LTV-a osvrnuo se likovni kritičar Milan Bešlić istaknuvši da "sakralna komponenta umjetničkih djela suvremene hrvatske umjetnosti u likovnom jeziku promiču Božju riječ, isto kao što Laudato TV vizualnim sadržajem komunicira Božji glas".

Nuncij Lingua uputio je riječi ohrabrenja i potpore LTV-u i stavio tu televiziju pod zagovor blaženika iz njegove rodne biskupije, biskupije Fossano u Pijemontu, bl. Jakova Alberionea. Podsjetio je da je taj blaženik smatrao da bi današnji apostol naroda morao koristiti tisak, radio, kino i televiziju, sve ono što se može iskoristiti za brzo i atraktivno širenje Kristove poruke do svih krajeva zemlje te je i sam na taj način naviještao Evanđelje svojom nakladničkom kućom "Sveti Pavao".

U ovoj prigodi mons. Lingua darovao je novoj kapelici u prostoru i relikviju bl. Jakova Alberionea.

Od početka svibnja LTV počeo je emitirati televizijski signal s nove lokacije koja se nalazi u podnožju Medvednice, u Gračanima. U sklopu novog prostora nalaze se dva televizijska studija, prostorije redakcije, režije, montaže, snimanja, ostali uredski prostori zaposlenika te kapelica.

O ovom velikom projektu koji je obilježio šestu godinu rada LTV-a, od pronalaska novog prostora i uređenja te o zagovoru Blažene Djevice Marije, sv. Josipa, sv. Ivana Pavla II. i sv. Maksimilijana Kolbea koji ih prati govorila je direktorica LTV-a, Ksenija Abramović.

Zahvalila je svim djelatnicima LTV-a na strpljenju i dodatnom radu na preseljenju, svim donatorima, svećenicima i redovnicama na molitvenoj potpori, kao i svim gledateljima koji im daju vjetar u leđa za nove poslovne izazove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:14