TRAGEDIJA NA A4

Kardinal Bozanić nadbiskupu Gądeckom nakon pogibije 12 poljskih hodočasnika uputio pismo sućuti

Kardinal je u ime Zagrebačke nadbiskupije izrazio je Crkvi u Poljskoj sućut obiteljima žrtava i onima koji su pogođeni tim događajem

Josip Bozanić

 Goran Mehkek/Cropix

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je pismo sućuti predsjedniku Poljske biskupske konferencije poznanskom nadbiskupu Stanisławu Gądeckom nakon prometne nesreća u kojoj je poginulo 12 poljskih hodočasnika, priopćili su u utorak iz nadbiskupije.

Autobus koji je prevozio poljske hodočasnike na putu iz Varšave prema Međugorju u subotu je sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma. Poginula su i dvojica vozača, a 32 osobe su ozlijeđene.

Kardinal Bozanić je u ime Zagrebačke nadbiskupije izrazio je Crkvi u Poljskoj sućut obiteljima žrtava i onima koji su pogođeni tim događajem.

‘‘Molimo za osobe koje su tragično preminule i molimo obilje blagoslova snage i mira za one koji su ožalošćeni i za one koji su sudjelovali u ovoj nesreći‘‘, napisao je zagrebački nadbiskup u pismu sućuti, upućenom u nedjelju.

Dodao je da je Caritas Zagrebačke nadbiskupije odmah omogućio smještaj obiteljima poginulih i ozlijeđenih kako bi bili u blizini svojih najmilijih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:23