NA KAPTOLU

Kardinal Bozanić primio ministra Grlića Radmana i franjevačkog provincijala Krištu

Kardinal i ministar istaknuli su važnost suradnje crkvenih i državnih institucija u korist općega dobra svih građana Hrvatske
Josip Bozanić
 Zeljko Puhovski/Cropix

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u srijedu na Kaptolu u odvojenim susretima, ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana i novoizabranog provincijala Hrvatske franjevačke provincije fra Milana Krištu.

U pratnji ministra Grlića Radmana bio je dr. Mate Granić.

Osvrnuvši se na aktualnu društvenu situaciju i izazove, kardinal i ministar vanjskih i europskih poslova istaknuli su važnost suradnje crkvenih i državnih institucija u korist općega dobra svih građana Hrvatske. Kardinal Bozanić je ministru Grliću Radmanu poželio obilje Božjega blagoslova u obavljanju odgovorne službe u novome mandatu na korist Republike Hrvatske, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Bozanić se susreo s novim provincijalom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

Kardinal Bozanić primio je danas u Uredu zagrebačkoga nadbiskupa na Kaptolu i novoga provincijala Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milana Krištu.

Čestitavši mu na povjerenoj službi, kardinal je novome provincijalnom ministru poželio obilje Božjega blagoslova, ustrajnost u nasljedovanju franjevačke karizme i bratskoga zajedništva.

U razgovoru, kardinal Bozanić i novi provincijal fra Milan Krišto osvrnuli su se na prisutnost i djelovanje franjevaca u Nadbiskupiji, razmotrivši planove i mogućnosti za buduću suradnju, posebice po pitanju obnove u potresu teško oštećenih crkvenih objekata, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Virovitičan fra Milan Krišto, rodom iz Prisoja, za provincijala je izabran na redovitome 41. kapitulu Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda koji se je, u lipnju ove godine, održao u samostanu sv. Franje u Rovinju. Novoizabranu upravu provincije činit će i vikar provincije fra Dragutin Bedeničić te definitori fra Smiljan Berišić, fra Robert Perišić, fra Krunoslav Kocijan, fra Ratko Radišić, fra Marko Pustišek i fra Danijel Patafta, dodaje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2022 12:19