MARIJA BUBAŠ

Karijerni iskorak Capakove pomoćnice, ‘zvijezde‘ presica Stožera: Postala šefica državne firme u kojoj nitko ne radi

To dioničko društvo nema niti jednog zaposlenog, a ravnatelj je više figurativna osoba koja potpisuje dokumente i rješava papirologiju

Marija Bubaš

 Boris Kovacev/Cropix

Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), imenovana je direktoricom Imunološkog zavoda d.d. na 5-godišnje mandatno razdoblje, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Na to ju je mjesto imenovao Nadzorni odbor nakon što je mandat istekao dosadašnjem direktoru Vedranu Čardžiću, koji je ujedno ravnatelj ustanove Imunološki zavod.

Vlada Republike Hrvatske donijela je 2018. godine odluku da obje pravne osobe, i Imunološki zavod d.d. i ustanova Imunološki zavod, nastave poslovati kao dvije pravne osobe, svaka s različitom čelnom osobom, odnosno direktorom u dioničkom društvu te ravnateljem u ustanovi.

Kako doznajemo, ovo imenovanje ne znači da će Bubaš napustiti HZJZ, nego će ovaj posao obavljati dodatno, uz redoviti rad. To dioničko društvo, naime, nema niti jednog zaposlenog, a ravnatelj je više figurativna osoba koja potpisuje dokumente i rješava papirologiju društva, i to bez financijske naknade.

Marija Bubaš javnosti je postala poznatija tijekom epidemije koronavirusa, kada je kao pomoćnica Krunoslava Capaka redovito izvještavala o pandemiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. veljača 2024 03:10