POTPUNA LUDNICA

Karlovac dočekao Lovrena: ‘Ovakve stvari se ne mogu kupiti novcem. Broz? Još se nije otrijeznio‘

‘Ovdje se uvijek rado vraćam, jer je meni Karlovac omogućio prve nogometne korake‘, rekao je brončani reprezentativac

Docek brončanog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena u karlovačkoj sportskoj dvorani Mladost

 Robert Fajt/Cropix

Karlovačka sportska dvorana, kako gledalište, tako i podij, bili su puni navijača koji su danas došli pozdraviti "brončanog" Dejana Lovrena. Rođen u Zenici u izbjeglištvu je kao dječak završio u Njemačkoj, a onda sa 7 godina u Karlovcu, gdje je napravio prve nogometne korake. Nije se ovdje dugo zadržao, ali se često vraćao. Prije nego će na pozornici zamijeniti "Zaprešić Boyse", rekao je nekoliko riječi novinarima.

- Još sam uzbuđen, još je u meni adrenalin od dočeka na Trgu i nervoza me hvata pred mojim Karlovčanima. Ovdje se uvijek rado vraćam, jer je meni Karlovac omogućio prve nogometne korake. Tu sam počeo, Karlovac me primio nakon Njemačke širom otvorenih ruku i zauvijek ću im na tome ostati zahvalan. Imam ovdje bezbroj prijatelja, tetka mi tu živi, uvijek se rado vratim. Zbog svega sam im ovdje dužan - rekao je Lovren.

image

Docek brončanog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena u karlovačkoj sportskoj dvorani Mladost

Robert Fajt/Cropix

Govoreći o planovima kaže kako sada slijedi odmor, a nakon toga pripreme. Na pitanje kakvu reprezentaciju očekuje na pripremama za Europsko prvenstvo kazao je kako "izgledamo kao veliki favorit, no pokazalo se i na Svjetskom da na papiru to ništa ne znači. Veliki su ispali, mali su ostali, te se pokazalo da je naša skupina bila najteža".

- Prije četiri, pet godina ja sam ovo već doživio u Karlovcu. Velika hvala, nikad to neću zaboraviti. Ovakve stvari se ne mogu kupiti novcem - kazao je.

image
Robert Fajt/Cropix

Na pitanje kada će se vratiti u Karlovac, rekao je kako "ne zna hoće li, ali da su Karlovac i Zagreb na 40 kilometara, pa će doći kad zatreba, jer ovdje ima drage ljude i prekrasne prijatelje te im nastoji vratiti kroz humanitarne akcije, koje radi iz srca, a o tome ne voli pričati".

- Luka je rekao da će ostati do Lige nacija. Možemo li računati na vas - bilo je novinarsko pitanje?

- Luka... Njegov je problem što je stariji od mene četiri godine, ali, bolje se drži nego ja. Tako da... Vidjet ćemo - rekao je.

- Što, u mirovinu?

- Kažem, vidjet ćemo - završio je.

Publika ga je dočekala skandiranjem: Dejo, Dejo...!

image
Robert Fajt/Cropix

- Opet smo napravili veliku stvar. Znam da ste nas bodrili, došao sam s medaljom oko vrata. Ovo je sve bilo za vas - rekao je Lovren.

Onda je poveo pjesmu: ‘Ovdje nitko nije normalan!‘

Upitan nedostaje li mu Šime (Vrsaljko op.a.) kazao je kako mu je nedostajao kao prijatelj i kao igrač te da je prvi čestitao nakon osvojene medalje. Upitan za Brozovića kazao je kako se on još nije otrijeznio.

image
Robert Fajt/Cropix

Poručio je mladima da vjeruju u sebe i Boga, jer bez toga je teško uspjeti.

- Doći će trenuci kada će vam biti najteže i svi će sumnjati u vas i tada samo pokažite inat i u veću brzinu ubacite i vidjet ćete kako će se sve isplatiti. Ovdje sam napravio prve korake s 10 godina. NK Karlovac mi je dao prvu priliku. Ljudi, sve je moguće. Puno truda, rada, odricanja - poručio je.

image
Robert Fajt/Cropix

Gradonačelnik Damir Mandić mu ja zahvalio "na mjesec dana radosti - rezultat je vaš, trud je vaš, a radost naša", kazao je, a onda mu uručio 3D print povijesne jezgre "Zvijezde", "duksu" TZ-a Grada Karlovac i zastavu.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:23