NIKOLA BADOVINAC

KARLOVAČKI AKTIVIST GRADONAČELNIKU POKLONIO ULAZNICU ZA BAJAGIN KONCERT U ZAGREBU 'Nadam se da će mu posjet koncertu podići razinu tolerantnosti'

 Robert Fajt / Hanza Media

Karlovački politički aktivist Nikola Badovinac u ponedjeljak je kroz urudžbeni postupak gradske uprave poklonio gradonačelniku Damiru Mandiću (HDZ) ulaznicu za zagrebački koncert Bajage i Instruktora, nakon što je ove jeseni koncert tog popularnog beogradskog rockera i njegovog benda u Karlovcu bio najavljen, pa zabranjen.

Badovinac je u otvorenom pismu gradonačelniku napisao da je u prosincu kao mjesecu darivanja odlučio "pridonijeti poboljšanju gradonačelnika kao osobe i kao gradonačelnika, da bi bio tolerantniji i uvažavao sve čiji su stavovi sukladni zakonima RH“.

Badovinac: Nadam se da će gradonačelnik na koncertu Bajage podići razinu tolerantnosti

Ukazujući na važnost snošljivosti i uvažavanja tuđih ideja, stavova i načina života, izrazio je nadu da će gradonačelnik Mandić posjetom koncertu Bajage i Instruktora u Zagrebu "podići svoju razinu tolerantnosti", te da Karlovac "više neće biti poznat kao grad koji zabranjuje koncerte".

Inače, Badovinac redovito izvještava javnost o tijeku javnih natječaja na rukovoderća mjesta za koja se osobno javlja, a prošlog je tjedna, zbog sumnje u "uhljebljivanje", odnosno namještanje zapošljavanja na javnim natječajima, gradonačelnika Mandića prijavio Državnom odvjetništvu za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je, kako je izjavio Hini, "nezakonito sudjelovao u zapošljavanju solidnog broja ljudi".

Na taj je način, dodao je, prekršio ustavno pravo da svaki hrvatski državljanin pod jednakim uvjetima sudjeluje u obavljanju javnih poslova, "jer javna služba mora svima biti jednako dostupna“.

Badovinac je iz HNS-a istupio odmah nakon što su na nacionalnoj razini HNS i HDZ sklopili koaliciju, a zbog loših rezultata HNS-a na prošlim lokalnim izborima više ne sudjeluje ni u predstavničkoj ni u izvršnoj vlasti, no svoju je političku aktivnost nastavio, kako kaže, "kroz građanski aktivizam, poput javljanja na sve natječaje, iako se ishod unaprijed zna".

Mandić: Nisam zabranio Bajagin koncert, ne znam tko ga je zabranio ili zašto je Bajaga odustao

Gradonačelnik Mandić izjavio je Hini kako on nije zabranio Bajagin koncert u Karlovcu, jer "nije dobro da ja ili bilo koji gradonačelnik bude DJ u svom gradu“, ističući kako ne zna tko je zabranio koncert, odnosno zbog čega je Bajaga od koncerta u Karlovcu odustao.

"Moram reći da ja Bajagu ne slušam, ali mi je ovaj poklon simpatičan, kao i to da gospodin Badovinac u svojoj političkoj borbi pokazuje malo vica. Nezgodno mi je medijski odgovarati gospodinu Badovincu prije nego mu odgovorim osobno, tako da će se moj odgovor na pitanje što će biti s ulaznicom znati naknadno. Spreman sam na njegov način političke borbe“, poručio je Mandić.

Inače, na molbu Hine da gradonačelnik komentira kaznenu prijavu koju je Badovinac podigao protiv njega te poklonjenu ulaznicu za Bajagin zagrebački koncert, iz Ureda gradonačelnika odgovorili su da je "svako propitivanje rada javnih službi opravdano i poželjno, makar i kroz podnošenje kaznenih prijava“, no da gradonačelnik "odgovorno tvrdi da u provedenim javnim natječajima nije bilo kršenja zakona, kao ni Ustava RH".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:08