PREVENTIVNE MJERE

KARLOVAČKI GIMNAZIJALCI BILI POD EPIDEMIOLOŠKIM NADZOROM Pojavila se sumnja u koronavirus kod učenice koja se vratila iz Italije, nalaz je negativan

Pod nadzorom su i štićenici obiteljskog doma na području Duge Rese
Ilustracija
 Ranko Šuvar / CROPIX

Nakon što su pod epidemiološki nadzor stavljeni učenici i djelatnici jedne srednje škole u Karlovačkoj županiji zbog sumnje u koronavirus kod jedne učenice, doznajemo da je stigao nalaz i da djevojčica nije zaražena virusom Covid-19.

O stavljanju školaraca pod epidemiološki nadzor ranije je izvijestio županijski stožer Civilne zaštite, koji je u priopćenju preporučio svim osobama pod nadzorom da do dobivanja rezultata nalaza smanje posredne kontakte s drugim osobama, zadržavaju se u svojim domovima i provode već preporučene mjere za sprečavanje širenja bolesti (redovito pranje ruku, redovito čišćenje i dezinfekcija prostora, radnih površina, provjetravanje prostora).

Stožer je u istom priopćenju javio da su pod nadzor zbog sumnje u koronavirus stavljeni i štićenici jednog obiteljskog doma, za koji neslužbeno doznajemo da se nalazi na području Duge Rese, a i nalaz u tom slučaju je, prema neslužbenim podacima, također negativan.

Neslužbeno doznajemo da je škola u kojoj se posumnjalo na koronavirus Gimnazija Karlovac, čija je jedna učenica prošlog vikenda u Italiji bila s roditeljima na skijanju. Po dolasku se loše osjećala pa je podvrgnuta testiranju, a nalaz je, kao što smo naveli, negativan.

Došli smo i do upozorenja ravnateljice škole Snježane Štranjgar, koja je nakon stavljanja pod epidemiološki nadzor izdala internu obavijest učenicima:

Mario Pušić / Jutarnji list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:28