JAVNO PODRŽALI INICIJATIVU 'U IME OBITELJI'

KARLOVAČKI HDZ: 'Da nema licemjerja referendum ne bi bio potreban. Vladajući očito nisu očekivali ovakvu reakciju naroda'

Karlovac, 271113.Karlovacki HDZ odrzao je press konferenciju u svojim stranackim prostorijama gdje je jedina tema bio predstojeci referendum o braku.Na fotografiji: Gradonacelnik Damir Jelic.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Karlovački HDZ-ovci su zgroženi, kako su rekli, količinom govora mržnje, atmosferom medijskog linča te istupima javnih osoba koje su se opredijelile pred nedjeljni referendum o definiciji braka u Ustavu, odlučili javno podržati inicijativu "U ime obitelji".

Potpredsjednik HDZ-a i karlovački gradonačelnik Damir Jelić posebno je nezadovoljan kako temu obrađuje državna televizija koju je nazvao partitokratskom igračkom kojom se upravlja daljinskim upravljačem. Rekao je da pruža podršku simpatizerima socijaldemokrata kojih će prema njihovim anketama u Karlovcu više od 50 posto zaokružiti "za", "što znači da im je savijest iznad svega".

- Formulacija braka kao zajednice muškarca i žene je već uklopljena u Obiteljski zakon i Deklaraciju o ljudskim pravima koji su na razini biblijskih tekstova. Da nema licemjerja referendum ne bi bio potreban. Vladajući su očito zakasnili i nisu očekivali ovakvu reakciju hrvatskog naroda - zaključio je Jelić.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Mandić dodao je da pitanje "za" ili "protiv" nije ni političko niti referendumsko, nego pitanje zdravog razuma.

- Nedajte da djeca ne mogu reći roditelju mama ili tata, da se ta riječ zaboravi, muškarac i žena su jedina prava obitelj - rekla je Marija Jelkovac iz HDZ-ove zajednice žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:21