OSVOJILA 1,11 POSTO

KATARINA PEOVIĆ 'Zadovoljna sam. Razumijem birače koji su glasali za 'manje zlo'. Ljudima treba vremena da prihvate promjene koje zagovaramo'

Katarina Peović
 Ranko Suvar / CROPIX

Kao na pubovskom kvizu - pedesetak ljudi sjedi u grupicama za stolovima, tiho pričaju, a na platnu se emitira drugačiji sadržaj od onoga koji bi trebalo očekivati na kvizu, televizijski program nacionalnih televizija. Tako izgleda stožer Katarine Peović. Prate se rezultati izbora, iako, realno - nitko ne sluša.

Svi pričaju svoje, a i ne postoji razlog da itko dramatično ušuti. Prvi rezultati razlog su ovakvog raspoloženja - 1,11 posto osvojenih glasova.

- Ovo je dan kao i svaki drugi. Malo je više medijske pažnje, ali nama je svaki dan isti - rekla je Katarina Peović nakon što se koju minutu prije 19 sati pojavila u Spunku, mjestu odakle prati rezultate prvog kruga izbora za predsjednika Republike Hrvatske. Prve čestitke upućuje svojim biračima, simpatizerima i članovima Radničke fronte koji su je pratili u kampanji.

- Ja sam zadovoljna, postotci glasova koje smo osvojili su zadovoljavajući, viši su nego što su nam predviđali - rekla je o postignutom rezultatu od 1,11 posto.

- Razumijem birače koji su glasali za 'manje zlo'. Nismo kao drugi, zagovaramo veće promjene, demokratski socijalizam 21. stoljeća i ljudima treba vremena da prihvate promjene koje zagovaramo. Rezultat je bolji nego na europskim izborima i time smo zadovoljni - zaključila je Peović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:25