NE NASJEDAJTE!

Kaufland upozorava: Izrađuju lažne profile i šalju poruke da ste osvojili vrijednu nagradu, evo kako prepoznati prevaru

U navodnoj nagradnoj igri imate ‘priliku‘, nakon što odgovorite na četiri pitanja, ‘osvojiti‘ poklon-karticu u vrijednosti od 4000 kuna

Kaufland
 

 Goran Mehkek/Cropix

Trgovački lanac Kaufland upozorava da u posljednje vrijeme na društvenim mrežama nastaju lažni profili koji se predstavljaju pod njihovim imenom i organiziraju lažne nagradne igre. Sve kako bi prevarili kupce.

"Želimo vas obavijestiti da navedeni lažni profili nisu povezani s Kauflandom Hrvatska i da ne koristimo SMS poruke ili aplikacije za chat kako bismo kupce obavijestili o osvajanju nagrade", poručuje Kaufland na svojim službenim stranicama.

Chatom kruže pozivi za sudjelovanje u nagradnoj igri u kojoj imate "priliku" da, nakon što odgovorite na četiri pitanja, osvojite poklon-karticu u vrijednosti od 4000 kuna, no znajte da se radi o prijevari.

Na dnu stranice su komentari sa zahvalama na osvojenoj nagradi, ali i oni su s lažnih profila. Lažnu nagradnu igru možete prepoznati po tome što link počinje s extensivesaddle.top, a Kauflandovi linkovi počinju s www.kaufland.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 11:01