COPEAM

Kazimir Bačić po drugi put izabran za predsjednika Mediteranske udruge audiovizualnih medija

COPEAM je neprofitna udruga audiovizualnih medija posvećena promicanju dijaloga i kulturne integracije u mediteranskoj regiji
Kazimir Bačić
 HRT

Glavnom Ravnatelju Hrvatske radiotelevizije Kazimiru Bačiću je u petak na 26. Generalnoj Skupštini COPEAM-a  potvrđen drugi mandat Predsjednika COPEAM-a.

U  okolnostima koje diktira epidemiološka situacija, umjesto u Rimu, konferencija i generalna skupština Mediteranske udruge audiovizualnih medija COPEAM održane su virtualno. Sudjelovalo je više od 50 predstavnika javnih medija i kulturnih institucija zemalja Sredozemlja. Članovi skupštine  jednoglasno su potvrdili još jedan mandat Kazimiru Bačiću u trajanju od dvije godine, priopćeno je s HRT-a.

COPEAM je neprofitna udruga audiovizualnih medija posvećena promicanju dijaloga i kulturne integracije u mediteranskoj regiji. Među njima su javni radio i TV servisi iz 26 zemalja, profesionalne udruge i kulturne institucije, institucije visokog obrazovanja , neovisni producenti i lokalne vlasti Europe, Balkana, sjeverne Afrike te Bliskog Istoka.

Sjedište COPEAM-a se od osnutka 1996. godine nalazi u Rimu - u uredima talijanske radiotelevizije (RAI). Danas Copeam okuplja oko 60 članova. Svoje djelovanje temelji na formuli multilateralne suradnje i razmjeni stručnosti, a cilj je jačanje mediteranske mreže. Posebnu pažnju i rad Copeam posvećuje obrazovanju mladih medijskih profesionaalca s obje obale Sredozemlja.

Udruga koordinira rad nekoliko međunarodnih radijskih i TV koprodukcija; provodi akcije u korist zaštite i promocije euro-mediteranske audiovizualne baštine; organizira stručne seminare i konferencije o aktualnim pitanjima za medijski sektor. Copeam provodi medijske kampanje za podizanje svijesti i inicijative o relevantnim globalnim pitanjima kao što su okoliš, migracije, mladi, rodna ravnopravnost i to u suradnji s relevantnim međunarodnim tijelima poput Zaklade Anna Lindh, agencijijama UN-a poput UNESCO-a, UNHCR-a, UNAOC-a, FAO-a, IFAD-a.

Glavni stalni partneri COPEAM-a su EBU, Europska radiodifuzijska unija, i ASBU, Arapska radiodifuzijska unija, posebno na projektima zbližavanja europskog i arapskog svijeta, dodaje se u priopćenju HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2020 01:21