NESPRETNE RIJEČI

KAŽNJAVAJU GA ZBOG IZJAVE Bandić ostaje bez titule počasnog građanina Sarajeva

 Tomislav Kristo / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas nije želio komentirati najavu da bi Gradsko vijeće Sarajeva moglo poništiti odluku o njegovu proglašenju počasnim građaninom Sarajeva.

Rasprava o oduzimanju počasne titule Bandiću mogla bi se održati već ove srijede, najavilo je u današnjem broju sarajevsko "Oslobođenje".

Bandića je Gradsko vijeće proglasilo počasnim građaninom Sarajeva u veljači, no odluka je postala predmetom prijepora nakon što je zagrebački gradonačelnik u međuvremenu izjavio kako bi BiH trebala biti ustrojena od tri entiteta, uz konstataciju da su Hrvati u sadašnjoj BiH podvrgnuti majoriziranju.

Bandić preko svoje Službe za informiranje poručuje da na to nema komentara i upućuje sve zainteresirane da pogledaju njegov cijeli intervju televizijskoj mreži Al Jazeera Balkans.

"BiH je zemlja tri konstitutivna naroda i, nadam se, uskoro i tri entiteta, da svatko ima mogućnost da izabere svoje predstavnike", kazao je Bandić u intervjuu kojeg je 10. ožujka dao Al Jazeeri Balkans.

Tome je dodao kako je on prijatelj BiH koji se zalaže za najbolje moguće odnose te zemlje s Hrvatskom, no to nije pomoglo da izbjegne niz kritika izazvanih spominjanjem trećeg entiteta kao mogućeg modela rješavanja sadašnje krize u BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:45