IZREČENA PRESUDA

KAŽNJEN ZATVORSKOM KAZNOM JER JE SABORSKOM ZASTUPNIKU NA FACEBOOKU PRIJETIO SMRĆU 'Sankcioniran je prvi u nizu junaka'

 CROPIX

ZAGREB - Policija je u siječnju otkrila četiri osobe koje su na Facebooku prijetile saborskom zastupniku GLAS-a Goranu Beusu Richemberghu. Kazneno s prijavljeni, a sada je izrečena kazna jednoj od četiri osobe.

Otkrio je to na svom Facebook profilu zastupnik Beus Richembergh.

- Sankcioniran je prvi u nizu junaka koji su mi prije nekoliko mjeseci prijetili smrću. Nadležni općinski sud u jednom kontinentalnom hrvatskom gradu po kaznenoj prijavi općinskog državnog odvjetnika izrekao mu je (prvostupanjsku, još nepravomoćnu) presudu kojom ga kažnjava s 9 mjeseci zatvora uvjetno na 2 godine, napisao je zastupnik GLAS-a.

Riječ je o 54-godišnjaku iz mjesta Molve kod Đurđevca koji je prije mjesec dana optužen da je 12. prosinca 2017. u Molvama na jednom internetskom portalu, ispod članka u kojem je objavljena izjava Beusa Richemberga u vezi oduzimanja činova i odličja haškim optuženicima napisao da tom zastupniku treba odrubiti glavu.

Dan nakon komemoracije Slobodanu Praljku koji je u haškoj sudnici lani, 11. studenog počinio samoubojstvo ispijanjem otrova, protestirajući presudom kojom je pravomoćno osuđen za ratni zločin, Beus Richemberg je izjavio da je zakonska obaveza predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović da osuđenima u Haagu oduzme činove i odlikovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:08