DRAŽEN OREŠČANIN

‘Kažu mi kolege da im je Ćorić najavio da nakon svibnja neće više biti potpora jer se sve otvara‘

Oreščanin je kazao da iz udruge Glas poduzetnika traže da se svima kojima je ograničen ili onemogućen rad, omogući
 Bruno Konjevic/Cropix

Dražen Oreščanin iz udruge Glas poduzetnika za Dnevnik Nove TV je kazao koji su to zahtjevi poduzetnika za koje je ministar Tomislav Ćorić kazao da su budalaština Hrvoja Bujasa, čelnika te udruge.

- To je bilo upućeno Božinoviću i on već sutra ima sastanak s predstavnicima industrije vjenčanja i cateringom. Ne znam zašto je Ćorić išta o tome govorio, to nije bilo pitanje upućeno njemu. Vjerujem da je zaslijepljen mržnjom koju osjeća prema meni i UGP-u. Meni je njega žao. On ne shvaća da je državni činovnik koji je na usluzi građana, poduzetnika. Nema kućni odgoj i temeljnu kulturu javnog komuniciranja. Savjetovao bih i njemu i Plenkoviću da mu uplati neki tečaj - kazao je Oreščanin.

Traže da se svima kojima je ograničen ili onemogućen rad, omogući. Da se organiziraju vjenčanja, sajmovi i eventi od 15.5. te da restorani i kafići rade i u zatvorenom.

Na Capakovu izjavu da nas svejedno može 'odalamiti rep trećega vala', Oreščanin je kazao kako možemo reći da je Hrvatska zadnja u Europi po procijepljenosti.

- Dokazana je sezonalnost virusa. Činjenica je da brojevi padaju - kazao je.

Potpore za svibanj se iz mjeseca u mjesec produljuju. No neizvjesnost se nastavlja.

- Vjerujemo i koliko smo čuli da te potpore neće biti produljivane. Koliko sam shvatio, iako nisam bio na sastanku, kolege koji su bili rekli su da je ministar Ćorić rekao da nakon svibnja neće biti potpora jer će se sve otvarati. Jasno nam je da su lokalni izbori - kazao je.

Puno se pričalo i o kreditima.

- Svi koji su u problemima imaju jako loš kreditni rejting. U principu ne mogu dobiti konvencionalne kredite od banaka. Komercijalne banke još nisu prihvatile uvjete. Država je mogla zahtijevati od banaka da se to napravi i osigurati sredstva - zaključio je Oreščanin u Dnevniku Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. siječanj 2023 12:45