VRIJEDNA INVESTICIJA

KB Dubrava gradi novu zgradu na 30 tisuća kvadrata u vrijednosti od 152 milijuna eura

U novoj zgradi bit će Objedinjeni hitni bolnički prijem, traumatologija i ortopedija, onkologija i Zavod za jednodnevnu kirurgiju

KB Dubrava.
 

 Zeljko Puhovski/Cropix

KB Dubrava kreće u proces gradnje nove zgrade od 30 tisuća četvornih metara na južnoj strani bolnice, u kojoj će biti smješteni Objedinjeni hitni bolnički prijem, traumatologija i ortopedija, onkologija i Zavod za jednodnevnu kirurgiju. Riječ je o projektu vrijednom 152 milijuna eura, a u prvoj godini za projekt i projektne dokumentacije predviđeno je 12 milijuna eura.

Da je projekt i službeno spreman za početak radova, potvrđeno je na sjednici Vlade, koja je usvojila zaključak o potpori izgradnje novog objekta u KB-u Dubrava.

Ravnatelj KB-a Dubrava Ivica Lukšić kaže da je riječ o iznimno važnom projektu za bolnicu jer od same izgradnje 1988. i puštanja u rad 1991. godine nije bilo nikakvih investicija.

image

Ivica Lukšić, ravnatelj KB Dubrava

Zeljko Puhovski/Cropix

- Vrlo je važno naglasiti da će se, osim nove zgrade, kompletna postojeća zgrada energetski obnoviti - ističe Lukšić. Dodaje kako njihovoj bolnici gravitira 350 tisuća građana s tog dijela grada, ali dolaze i pacijenti i iz drugih gradova pa se može reći da bolnici gravitira pola milijuna naših građana.

Sve je gotovo do 2029.

- Dosad smo bili među rijetkima bez OHBP-a. Vrlo je važna i nova onkologija jer više nećemo morati nakon operacije pacijenta slati u drugu bolnicu na daljnje liječenje, sve će se moći obaviti kod nas - govori Lukšić. Dio novca bit će iz proračuna, a dio iz europskih sredstava.

- Ključ u bravi očekujemo za četiri do pet godina, dakle najkasnije do 2029. godine - kaže ravnatelj.

Inače, većina se zagrebačkih bolnica, pogotovo nakon potresa, obnavlja, tako da je i KB Dubrava napokon dočekao svoj red.

- Za svoje pacijente želimo najbolje i zbilja smo zadovoljni i zahvalni što napokon možemo početi s projektom. Dobro je i to što sama gradnja, kada počne, neće utjecati na rad bolnice i predstavljati problem - kaže Lukšić i zaključuje da će napokon modernizirati njihovu bolnicu koja se diči odličnim liječničkim kadrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:55