TRAGIČAN SLUČAJ

KBC Rijeka oglasio se o pacijentu koji je cijepljen i negativan došao u bolnicu, pet dana poslije dobio koronu i umro

KBC Rijeka od početka pandemije čini stalne napore da pacijentima osigura najbolju moguću medicinsku skrb, kaže se u priopćenju
Arhiva
 Ante Čizmić/Cropix

Nakon što je Jutarnji objavio priču o Slobodanu Estrajheru, 76-godišnjaku iz Rijeke, koji je dvaput cijepljen i negativan došao u bolnicu, pet dana poslije ondje dobio koronu i preminuo, iz KBC-a Rijeka su reagirali priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Povodom informacije koja se danas, 16. listopada, pojavila u više medija da je u KBC-u Rijeka umro 76-godišnji pacijent koji je bio cijepljen s dvije doze te „negativan“ pri prijemu, a naknadno se zarazio koronom, KBC Rijeka poručuje da nije riječ o pacijentu koji se ovog tjedna zarazio na Odjelu gastroenterologije. Riječ je o pacijentu koji je primljen zbog liječenja karotidnih arterija u kolovozu na Klinici za neurologiju, a koji je preminuo 4. rujna.

Na Odjelu gastroenterologije KBC-a Rijeka ovog tjedna zaražena su 24 pacijenata bolešću COVID-19, zbog čega su pravovremeno preseljeni na COVID-odjel uz odgovarajuću gastroenterološku skrb. Svi su ti pacijenti stabilno, a primjenom epidemioloških mjera onemogućeno je daljnje širenje virusa. Testirani su i svi djelatnici na odjelu pri čemu je naknadno zabilježen jedan liječnik pozitivan na COVID-19, dvije medicinske sestre koje nisu bile u kontaktu sa zaraženima te jedna nemedicinska djelatnica.

Procjenjujemo da je virus na odjel unesen putem jednog pacijenta kod kojeg je u periodu inkubacije došlo do razvoja infekcije, jer nažalost, karakter bolesti i inkubacijski period ostavljaju rezidualni rizik od širenja zaraze. KBC Rijeka od početka pandemije čini stalne napore da pacijentima osigura najbolju moguću medicinsku skrb i primjenjuje najstrože preventivne mjere da bolnički sustav maksimalno zaštiti od prodora COVID-infekcije te prilikom prijama sve pacijente podvrgava PCR testiranju", navode u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2022 00:35