POBUNA U VARAŽDINU

Kći hrvatskog trenera odbija zatvoriti sportski centar: Nastavljamo s radom, unatoč strožim mjerama

Neposredno prije susreta s novinarima, na parkiralištu varaždinske bolnice postavljeni su vojni šatori za zbrinjavanje novooboljelih
Mia Ivanković
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Nakon što je jučer to najavila, Mia Ivanković danas je potvrdila da varaždinski Sportski centar TTS, u subotu neće zatvoriti vrata dvorane rekreativcima. Ostane li centar otvoren za sportske aktivnosti, biti će to direktno kršenje epidemijskih mjera županijskog i Nacionalnog stožera.

Bit će to ujedno i prvi takav slučaj u Hrvatskoj. Mia Ivanković, inače kći poznatog hrvatskog trenera Branka Ivankovića koji je i otvorio Centar pa ga prepustio obitelji, kaže da je svjesna da će uslijediti posjet inspekcije.

No, ostaje pri svom.

- Bez kompenzacijskih mjera nećemo zatvoriti. Ovdje radi 17 ljudi, koji bi zbog ovih mjera mogli ostati bez posla. Donose li mjere, moraju smisliti i način obeštećenja – rekla je novinarima.

Centar je službeno u vlasništvu Mije, Hrvoja i Vesne Ivanković. Branko Ivanković izbornik je Omana i u posao u Varaždinu se ne miješa.

Nadaju se sastanku

- Donesena mjera nema uporište jer u dvorani možemo prakticirati i stolni tenis, badminton, dakle sportove koji nisu kontaktni, a ne možemo rukomet, košarku, nogomet. Natjecatelji mogu to čini u našem centru, a rekreativci ne. Dakle, mjera je potpuno besmislena - istaknula je Mia Ivanković.

Iz Zagreba je kao podrška došao Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreba. On je zamjerio varaždinskom Stožeru jer, usprkos preporuci Nacionalnog stožera o suradnji s onima na koje se određene mjere odnose, u Varaždinu toga nije bilo.

Mia Ivanković nada se ipak da će Stožer pozvati ugostitelje na sastanak i odustati od ove, kako ju je nazvala, „besmislene mjere“.

Njezin suprug Robert Magić, poznat javnosti po svom braku s Ivanom Banfić, rekao je da su dosad donijete četiri mjere na njihovu štetu.

- Prvo su nam za trećinu smanjili broj posjetitelja fitness centra, potom je srezan broj gostiju u lokalu, pa je i radno vrijeme skraćeno do 22 sata. Iako je od 22 sata do ponoći promet u kafiću bio najveći. I sad je donijeta zabrana korištenja dvorane rekreativcima – rekao je Magić.

Kaže da će im ovim mjerama promet pasti za 55 posto u odnosu na lani.

- Nitko nas nije došao pitati trebamo li pomoć. Najavljuju li mjere moraju odmah smisliti i način da nas obeštete. Ne pričamo o profitu ni o gomilanju novaca, već o golom preživljavanju - plaćama 17 zaposlenika, ovrhe su ponovno krenule, sve svoje obaveze trebamo plaćati na vrijeme - zaključio je Magić.

Raste broj oboljelih

I varaždinskom županu Radimiru Čačiću poručio:

- Ako gospodin Čačić inzistira na zatvaranju, nema frke. Neka ode do Zagreba sjedne se s premijerom i dogovore kompenzacijske mjere. Najveća zamjerka je da nitko u ovom gradu nikoga nije kontaktirao, komunikacije nema, a donose rigorozne mjere bez da imaju percepciju koliko štete nanose.

Neposredno prije ovog susreta s novinarima, na parkiralištu varaždinske bolnice postavljeni su vojni šatori za zbrinjavanje novooboljelih od Covida-19.

U sedam dana je Varaždinska županija zabilježila 750 oboljelih na 100.000 stanovnika.

Za nove bolesnike u bolnici više nema mjesta. Župan Čačić o je o težini situacije govorio za Dnevnik HTV-a pa se pritom osvrnuo i na stav s TTS-a. Spomenuo je i protest Kerekesh teatra.

- Imali smo samo dva slučaja nekih protesta, jedan iz rekreacije i jedan iz takozvane kulture, jer to se ne može zvati kulturom. To su neuspješna djeca uspješnih očeva koja su naslijedila ozbiljan novac i nekakve poslove – rekao je Radimir Čačić, aludirajući na Mijinog oca, Branka Ivankovića, i na sina Jana i oca Ljubomira Kerekeša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 05:20