JESTE LI JU VIDJELI?

KĆI MOLI ZA POMOĆ U TRAŽENJU NESTALE MAJKE Žena je već drugi put nestala iz bolnice u Vrapču: 'Psihički je nestabilna, ali nije opasna za okolinu!'

 
Željka Mendek
 Facebook

U petak je iz psihijatrijske bolnice u Vrapču nestala Željka Mendek (53), za kojom se tragalo i u travnju. Tada je potraga završila sretno, a Željka je pronađena na autobusnom kolodvoru u Beču.

Nestali.hr
Željka Mendek

I ovog puta njezina obitelj i prijatelji mole za pomoć u pronalasku nestale žene preko društvenih mreža. Ističu da je Mendek oacijentica u Vrapču već dvije godine. Ima dijagnozu paranoidne shizofrenije, no nije opasna za okolinu. Iz Vrapča je nesrala već dva puta bez nadzora medicinskog osoblja, stoji u objavi na društvenim mrežama u kojoj se moli za pomoć u traženju nestale žene. Dodaje se da je bolnica o nestanku obavijestila policiju, ali ne i kćer nestale gospođe. Prenosimo objavu s Facebooka:

screenshot Faceboook
Željka Mendek, nestala

'Poštovani i poštovane,

na fotografijama je gospođa Željka Mendek, rođena 3.11.1966. Gospođa je zadnje dvije godine pacijentica Vrapča. U te dvije godine je promijenila više odijela kao i terapija.

Njena dijagnoza je paranoidna shizofrenija, te nije potrebno raditi analizu iste bolesti.

Priča kreće tako da je Ž.M. zadnja dva puta nestala iz psihijatrijske bolnice Vrapče bez nadzora medicinskog osoblja.

Naime, pacijenti s vremena na vrijeme imaju radne terapije kao i šetnje u krugu bolnice što podrazumijeva da bi trebale biti i pod prismotrom, što se u ta dva puta nije dogodilo s obzirom da je Ž.M. nestala.

Zadnji njen nestanak sa radne terapije je bio u petak, 5.7.2019.godine u jutarnjim satima.

Bolnica nije obavijestila njenu kćerku, Ivonu Mendek, s kojom je najviše u kontaktu kao ni ostale članove obitelji.

Jedino ispravno što su napravil jest da su kontaktirali policijsku postaju i od tada se smatra nestalom, na njihovom portalu, nestali.hr.

S obzirom da je kćerka u inozemstvu i u više navrata je morala dolaziti u Zagreb zbog maminog slučaja, ovaj put je odlučila ići do kraja zbog neodgovornosti jedne visokopozicionirane bolnice i to ne samo zbog vlastite majke nego zbog svih ljudi koji su doživjeli slične nepravilnosti i nepravde.

Voljele bismo da je to jedini propust našeg zdravstvenog sustava, no oni su si dozvolili da gospođu Ž.M. otpuste iz bolnice pod izjavom: "ne možemo imati u registru pacijenta koji nije fizički prisutan."

Ž.M. je psihički nestabilna i ima kontinuirane psihotične misli, paranoične iluzije, obično praćene halucinacijama slušne vrste i perceptivne poremećaje.

Vrlo je bitno naglasiti da nije opasna za okolinu nego je samo izgubljena i plaha.

Danas je već treći dan kako je nestala i policija nema nikakvih informacija, za sada.

Stoga, apeliramo na sve građane da prvenstveno dijele ovu objavu, a posebno na građane Zagreba da se jave policijskoj postaji Črnomerec ukoliko vide gospođu Mendek.

Nemojte je se bojati ili imati predrasude upravo zbog toga što je život nepredvidiv i mogućnost da nam se desi neka psihička bolest je uvijek prisutna', piše u objavi na Facebooku.

Na stranici nestali.hr stoji da nestala Željka Mendek ima plavu kosu, visoka je 165 centimetara a u trenutku nestanka je bila odjevena u tamnoplavu trenirku i svijetlu majicu.

screenshot Nestali.hr
nestala Željka Mendek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:24