STUDIJ U AMERICI

KĆI PREDSJEDNICE GRABAR KITAROVIĆ UPISALA HARVARD Od jeseni kreće na jedno od najprestižnijih sveučilišta na svijetu

Katarina Kitarović i Kolinda Grabar Kitarović
 Ronald Goršić / Damir Krajač / Hanza Media

Katarina Kitarović, kćer hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni će studirati na prestižnom američkom Harvardu, doznaje Jutarnji list.

Katarina Kitarović, 18-godišnja učenica četvrtog razreda Međunarodnog IB programa XV. gimnazije u Zagrebu, primljena je na čak četiri svjetski najprestižnija sveučilišta, među ostalim i na Stanford, te Columbia University, ali odabrala je Harvard gdje će imati stipendiju veću od godišnje plaće svoje majke, hrvatske predsjednice. Na Harvard su primljene i Eva Goluža, kći donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže.

Predsjedničina kći, osim što je vrhunska sportašica (državna je prvakinja u umjetničkom klizanju), bila je među jedan posto najboljih u svijetu u rješavanju SAT testa, ispita sposobnosti koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u.

Katarina Kitarović, govore oni koji je poznaju, htjela se osamostaliti i odseliti od roditelja.

- Ona ne želi biti javna osoba, ne želi da se o njoj piše kao o kćeri predsjednice - kažu oni koji je poznaju.

Katarina Kitarović vrhunska je učenica i sportašica, a uz to, pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva. Pomagala je svojim vršnjacima koji su imali suicidalne misli i o tome napisala knjigu.

Neki naši izvori na Pantovčaku pak kažu kako se predsjedničina kći nakon studija planira vratiti u Hrvatsku. Službena objava na Harvardu bit će 1. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 14:45